Νέα

Άνδρες και Τοπικό πάχος: Υπάρχει λύση!

Πού οφείλεται το τοπικό πάχος και πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τον πιο επίμονο εχθρό του ανδρικού σώματος;

Τοπικό πάχος: Υπάρχει λύση! Το συσσωρευμένο λίπος ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των ανδρών, ακόμα και σε περιπτώσεις που το βάρος θεωρείται κανονικό ή που το σώμα είναι κατά τ’ άλλα ιδανικό, αν εξαιρέσει κανείς την “προβληματική” περιοχή.

Για να μπορέσουμε να το καταπολεμήσουμε, οφείλουμε να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις. Τι ονομάζουμε τοπικό πάχος, πού οφείλεται και, το κυριότερο, γιατί είναι τόσο επίμονο ακόμα και σε περιόδους έντονης άσκησης;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τι είναι το τοπικό πάχος και για ποιο λόγο καλύτερα να εξαλειφθεί όσο είναι νωρίς;

Είναι η δυσανάλογη συσσώρευση λίπους στις λεγόμενες “πάσχουσες” περιοχές, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τον εκάστοτε σωματότυπο. Ειδικότερα, μια περιοχή θεωρείται προβληματική, αν ο αριθμός των λιποκυττάρων που είναι συγκεντρωμένος εκεί είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες περιοχές του σώματος. Τα λιποκύτταρα είναι αποθήκες ενέργειας με τη μορφή λίπους που, εκτός των άλλων, αποτελούν τον λιπώδη ιστό.

Ο λιπώδης ιστός είναι ο συνδετικός ιστός που προστατεύει τα οστά και τα εσωτερικά όργανα, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι είναι άρρηκτα συνδυασμένος και με την παραγωγή ορμονών. Επομένως, πέρα από το αισθητικό κομμάτι που επηρεάζει αναμφίβολα τη ψυχολογία του άντρα, το συσσωρευμένο σπλαχνικό λίπος ευθύνεται και για έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών, που καθιστά επιτακτική την έγκαιρη αντιμετώπισή του.

Πού οφείλεται το τοπικό πάχος;

Ο κυριότερος παράγοντας είναι καθαρά κληρονομικός. Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση τοπικού πάχους. Όσο δε αυξάνει η ηλικία του άντρα, το πρόβλημα γίνεται ορατό ακόμα και σε περιπτώσεις ανδρών που ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με την εικόνα τους.

Η συσσώρευση περιττού λίπους ενίοτε δε σχετίζεται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας,  ούτε καν με τα παραπανίσια κιλά ή το μη επιθυμητό βάρος. Άλλοι παραγόντες περιλαμβάνουν το ανεξέλεγκτο στρες, την υπερκατανάλωση αλκοόλ, τη μειωμένη τεστοστερόνη, την έλλειψη ύπνου και κάποιες ορμονικές διαταραχές. Η γενετική προδιάθεση αποτελεί το άλφα και το ωμέγα στην εμφάνιση (ή μη) του προβλήματος.

Γιατί το τοπικό πάχος είναι τόσο επίμονο;

 Επειδή ούτε με αυστηρή δίαιτα, ούτε με εντατική άσκηση μπορεί να εξαλείψει κανείς το λίπος αποκλειστικά από ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τριγλυκερίδια που υπάρχουν μέσα στα λιποκύτταρα, όταν διασπώνται με τη γυμναστική, προέρχονται από όλο το σώμα και όχι μόνο από τις πάσχουσες περιοχές.

Δυστυχώς, κανένα διατροφικό πρόγραμμα και καμία ομάδα ασκήσεων δεν μπορεί να “επιβάλλει” στο σώμα να καίει λίπος τοπικά (μόνο από τις πάσχουσες περιοχές,). Αποτέλεσμα το πρόβλημα του τοπικού πάχους να “επιμένει”. Ακόμα κι αν κάποιος έχει υποστεί αυστηρή δίαιτα ή έχει ήδη εντάξει τη γυμναστική στη ζωή του. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει σκοπό να υπονομεύσει επ’ ουδενί το ρόλο της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Μόνο ευεργετικά μπορούν να επιδρούν στη ζωή του άντρα, ακόμα και μετά την εξάλειψη του προβλήματος.

Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους;

  • Η υγιεινή διατροφή. Πλούσια σε φυτικές ίνες (φρούτα και λαχανικά,) πρωτεΐνη και καλά λιπαρά (απαλλαγμένη από γλυκά, αναψυκτικά κι επεξεργασμένους υδατάνθρακες). Μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στη ζωή του άντρα, εφόσον αυξάνει την ικανότητα του μεταβολισμού να καίει λίπος.

  • Η συστηματική αερόβια άσκηση. Όχι μόνο συμβάλλει στη διατήρηση του ιδανικού βάρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά καταπολεμά τη χαλάρωση, ακόμα και σε περιπτώσεις μείωσης του σωματικού βάρους.

Ωστόσο, η απώλεια (ή η αύξηση βάρους) επηρεάζει μόνο την ποσότητα του λίπους που είναι αποθηκευμένο στα λιποκύτταρα. Δεν επηρεάζει τον αριθμό των λιποκυττάρων που είναι συγκεντρωμένα στις διάφορες περιοχές του σώματος. Αποδεικνύεται ότι ο άντρας θα πρέπει να στραφεί στην ιατρική αισθητική ή την πλαστική χειρουργική, αν θέλει να αντιμετωπίσει το τοπικό πρόβλημα από τη ρίζα του.

Γιατί η κρυολιπόλιση είναι η ιδανικότερη λύση;

Εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ζωής, ο σύγχρονος άνδρας δεν έχει την πολυτέλεια να απουσιάσει από την εργασία του, ούτε να χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με μετεγχειρητικούς πόνους, απόρροια μιας πιθανής λιποαναρρόφησης.

Παράλληλα, έχει συνδυάσει το χειρουργείο περισσότερο με ιατρικούς παρά με αισθητικούς σκοπούς. Συνήθως κάνει δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο της αναισθησίας ή έχει φόβους για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έτσι, τις περισσότερες φορές η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση δε βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεών του. Αυτό επειδή δε συνάδει με τον τρόπο σκέψης του, ούτε με τον τρόπο ζωής του σύγχρονου άνδρα.

Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε μια ανώδυνη ιατρική μέθοδο αναίμακτης λιποαναρρόφησης χωρίς χειρουργείο, χωρίς παρενέργειες, χωρίς το ενδεχόμενο βλάβης στους πέριξ ιστούς και, κυρίως, χωρίς περίοδο αποθεραπείας. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες! Ο λόγος για τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης, έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους λιπογλυπτικής. Κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε κι εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος ακόμα και σήμερα.

Πώς λειτουργεί η Κρυολιπόλυση;

Εγκεκριμένη από τον FDA των ΗΠΑ, η κρυολιπόλυση “παγώνει” με τη βοήθεια μηχανήματος το συσσωρευμένο λίπος σε κοιλιά, περιφέρεια μέσης και βραχίονες (καθώς επίσης και σε μηρούς και γλουτούς.)

Λόγω τοπικής ψύξης της στοχευμένης περιοχής, τα λιποκύτταρα καταστρέφονται με αναίμακτο και εντελώς ακίνδυνο τρόπο. Στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω της λέμφου. Εφόσον ο όγκος των λιποκυττάρων – και όχι απλά το λίπος (όπως π.χ. σε μια δίαιτα) – μειώνεται οριστικά (χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία της κρυολιπόλυσης – cyolipolisis στα Dr Figura). Τα αποτελέσματα – που αρχίζουν να είναι ορατά από την τρίτη εβδομάδα. Συνεχίζουν όμως να βελτιώνονται για δυο μήνες περίπου – είναι μακροχρόνια, εάν όχι μόνιμα.

Η κρυολιπόλυση, τείνει να αντικαταστήσει επάξια την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση χάρη στα μοναδικά πλεονεκτήματά της. Είναι ιδανική για εφαρμογή σε περιοχές του ανδρικού σώματος με μεγάλη συγκέντρωση λίπους. Είναι η No 1 μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που επιλέγουν οι άντρες! Απαιτούνται 1 – 4 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος σε άτομα με φυσιολογικό βάρος και συσσωρευμένο λίπος. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, ο ασθενής θα χάσει το 20-25% του τοπικού λίπους μετά την πρώτη θεραπεία!

Εσείς ακόμα να την δοκιμάσετε;


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)