Νέα

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ & ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να αρχίσει σε διάφορες ηλικίες απλώς είναι πιο διαδεδομένη στους ενήλικες. ‘Όσο μεγαλώνουμε τόσο είναι πιθανότερο να έρθουμε αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Η ανδρική τριχόπτωση συνήθως αρχίζει σε μια πιο νεαρή ηλικία, συχνά από την εφηβεία έως τα τριάντα και σαράντα και η αραίωση συνήθως ξεκινάει στην κροταφική περιοχή της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών ενώ η γυναικεία τριχόπτωση συνήθως αρχίζει αργότερα μετά την εμμηνόπαυση.

Οι βασικές αιτίες εμφάνισης της τριχόπτωσης είτε σε μικρότερες είτε σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι:

 • Κληρονομική προδιάθεση: τα γονίδια και η κληρονομικότητα αποτελούν την πρώτη και βασική αιτία πρόωρης απώλειας μαλλιών. Άτομα με ισχυρή οικογενειακή ιστορία τριχόπτωσης έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να την αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι και μάλιστα από νεαρή ηλικία.
 • Ορμονικές διαταραχές: Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας όπως η εμμηνόπαυση, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορούν να προκαλέσουν αραίωση μαλλιών .
 • Το στρες: Ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν σε μεγάλη απώλεια μαλλιών αποτελεί το στρες ειδικά για τις γενιές των Millennials και Generation Z. Ζούμε μια καθημερινότητα γεμάτη έντονους ρυθμούς και στρες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολλές φορές η υγεία μας και να παρατηρείται έντονη απώλεια μαλλιών.
 • Η διατροφικές συνήθειες: Η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, και μέταλλα, μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία ανάπτυξης των μαλλιών.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε νεαρές ηλικίες:

Όταν η τριχόπτωση εμφανίζεται σε πρόωρη ηλικία μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Υπάρχουν δυο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος αυτός των συντηρητικών θεραπειών και αυτός της μεταμόσχευσης μαλλιών. Η επιστημονική ομάδα των Dr Figura με σεβασμό, ειλικρίνεια και επιστημονική τεκμηρίωση εξετάζει κάθε περιστατικό ξεχωριστά και προτείνει την καταλληλότερη οδό που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Συντηρητικές Θεραπείες

Θεραπεία PRP μαλλιών με μινοξιδίλη η οποία προσφέρει:

 • Επαναφορά του όγκου και της πυκνότητας της τρίχας.
 • Αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής
 • Ενεργοποίηση των μηχανισμών ανάπλασης και επούλωσης του δέρματος
 • Χαρίζει πλούσια τριχοφυΐα

Ενέσιμη μεσοθεραπεία μαλλιών Gen Hair η οποία προσφέρει:

 • Εξατομικευμένη θεραπεία στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
 • Τα συστατικά εισάγονται και δρουν απευθείας στην περιοχή του προβλήματος.
 •  Επανόρθωση της τρίχας στο εσωτερικό της.
 • Αναζωογόνηση της τρίχας και ενίσχυση της πυκνότητας της.

Οι θεραπείες αυτές έχουν πολλές φορές προληπτικό χαρακτήρα και προσφέρουν αναζωογόνηση και ενδυνάμωση στο τριχωτό της κεφαλής με στόχο την καθυστέρηση της εμφάνισης της τριχόπτωσης. Η ιατρική ομάδα των Dr Figura ελέγχει την πορεία των θεραπειών σε κάθε ασθενή και καταγράφει τα αποτελέσματα.

Επεμβατική Θεραπεία

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE αποτελεί την οριστική λύση για το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Εφαρμόζεται σε ηλικίες άνω των 20 επιλεκτικά και εφόσον πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σ ’ένα υγιές άτομο, αποτελεί μια ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής επέμβαση με θεαματικά  και μόνιμα αποτελέσματα τα οποία εμφανίζονται έως και ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Οποιαδήποτε και αν είναι η ηλικία σας και το πρόβλημά σας επισκεφτείτε το Ιατρείο Dr Figura και η ιατρική ομάδα θα εξετάσει την περίπτωση σας και θα σας συμβουλεύσει με γνώμονα την υγεία των μαλλιών σας ποια θεραπεία θα πρέπει να ακολουθήσετε.

 


  Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)