Νέα

Αποτρίχωση για άνδρες: Πως γίνεται και ποια είναι τα αποτελέσματα

Η θεωρία που θέλει την αποτρίχωση να είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών δεν έχει ισχύ εν έτη 2018.

Η αποτρίχωση για άνδρες ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνήθειες των αθλητών.  Άλλωστε, σε ορισμένα αθλήματα, το ξύρισμα του σώματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν οι αθλητές υψηλότερες αποδόσεις. Το βασικότερο επιχείρημα που καταρρίπτει παλιότερα ταμπού είναι ότι οι ανδρικές ορμόνες ενισχύουν την πυκνότητα της τριχοφυΐας, σε σημείο που να καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αντιμετώπισής της.

Παράλληλα, επικρατούσε η λανθασμένη εντύπωση ότι ένα αποτριχωμένο κορμί προσβάλλει την ανδρική αρρενωπότητα.

Τίτλοι τέλους πλέον για αυτά τα ταμπού.

Ένα τεράστιο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού αφιερώνει χρόνο και χρήμα στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Πολύ απλά το 2018 αφιερώνει περισσότερο χρόνο και χρήμα στην περιποίησή του απ΄ ό,τι παλιότερα.

Το καίριο ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν ο άντρας θα στραφεί στην αποτρίχωση, αλλά ποια μέθοδο θα επιλέξει για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τις περισσότερες φορές επιθυμεί να εξαλείψει την τριχοφυΐα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του, από τις οποίες οι συχνότερες είναι το στήθος, οι ώμοι και η πλάτη κι έπειτα τα πόδια, ο λαιμός, η κοιλιά κ.ά. Ενίοτε, συνδυάζει περισσότερες από μία μεθόδους: για παράδειγμα laser στην πλάτη (για ένα μόνιμο αποτέλεσμα) και τριμάρισμα στο στήθος με μηχανή (ώστε να έχει τη δυνατότητα να αφήσει τις τρίχες να ξαναβγούν.)

Όπως και να ΄χει, το σίγουρο είναι πως ο σύγχρονος άντρας έχει ήδη υπόψη του πως η αποτρίχωση του σώματος είναι μια χρονοβόρα κι επίπονη διαδικασία, αν επιλέξει τις παραδοσιακές μεθόδους.

Γιατί το laser είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας στον πόλεμο κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας;

Το ξυράφι δεν ενδείκνυται για όλα τα σημεία του σώματος, ενώ η συχνή χρήση του μπορεί να ερεθίσει τους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα ενοχλητικά σπυράκια να κάνουν την εμφάνισή τους. Αν μολυνθούν, προκαλούν φλεγμονή, γνωστή και ως θυλακίτιδα.

Η μηχανή τριμαρίσματος δεν αποτελεί λύση, καθώς οι τρίχες που ξαναβγαίνουν προκαλούν φαγούρα και ξηροδερμία.

Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι εύκολες στη χρήση, αλλά περιέχουν τόσα χημικά, που μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα.

Η αποτρίχωση με κερί δημιουργεί έντονους ερεθισμούς, χωρίς να εξαφανίζει τις τρίχες. Επιπλέον, προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα, ενώ είναι τόσο επώδυνη σαν αισθητική διαδικασία, που είναι η λιγότερο δημοφιλής στις προτιμήσεις των αντρών.

Η ανδρική τεστοστερόνη, εξάλλου, και η μεγαλύτερη εναπόθεση μελανίνης – δυο παράγοντες που ευθύνονται για την πυκνότητα και την ανθεκτικότητας της τρίχας στο ανδρικό σώμα – έκαναν τους ειδικούς να στραφούν στην ανακάλυψη νέων μεθόδων για την εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Τι είναι το laser αποτρίχωσης και ποια τα πλεονεκτήματά του;

Είναι πηγές φωτός, μηχανήματα δηλαδή, που εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, προκείμενου να καταστρέψουν σταδιακά τον θύλακο της τρίχας. Το laser αποτρίχωσης δεν είναι ραδιενεργός ακτινοβολία και ουδεμία σχέση έχει με τη φωτόλυση (το παλμικό φως ή IPL που χρησιμοποιείται επίσης για αποτρίχωση.) Στην πραγματικότητα, είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που μεταφέρει την απαιτούμενη θερμότητα στον θύλακα της τρίχας, για να τον καταστρέψει.

Tα βασικότερα πλεονεκτήματα του laser αποτρίχωσης είναι τα εξής:

– Είναι η πιο γρήγορη, σχετικά ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος αποτρίχωσης, που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες.

– Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, εφόσον δεν έχει καμία επίδραση σε δομές του σώματος χωρίς μελανίνη

– Είναι εντελώς ακίνδυνο για τον οργανισμό, εφόσον εφαρμόζεται πάντα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

– Χρησιμοποιείται εδώ και 10 χρόνια περίπου για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και διαρκώς εξελίσσεται.

– Τα τελευταία χρόνια, η τιμή του έχει γίνει εντελώς προσιτή. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, εξοικονομεί κανείς χρόνο, κόπο, αλλά και χρήμα.

– Με λιγότερες από τις απαιτούμενες συνεδρίες, μπορεί να πετύχει κανείς (εφόσον το επιθυμεί) αραίωση της τριχοφυΐας για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

– Η αποτρίχωση σώματος παύει να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με δυσάρεστα αποτελέσματα (όπως ερεθισμένο δέρμα, θυλακίτιδα κτλ.)

– Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας. Τα αποτελέσματα, δηλαδή, είναι μόνιμα και ορατά από τις πρώτες συνεδρίες.

Γιατί το Διοδικό laser είναι το καλύτερο στην κατηγορία του;

Στην πραγματικότητα, η αποτρίχωση με Διοδικό laser είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία εξάλειψης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος (ανοιχτόχρωμους και σκουρόχρωμους,) ακόμα και σε περιπτώσεις μαυρίσματος, όλον τον χρόνο (ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες ή σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας) και σε όλες τις περιοχές του σώματος, βάζοντας τέλος στο τεράστιο πρόβλημα του δασυτριχισμού που μαστίζει τον άνδρα.

Είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες laser, με βάθος διείσδυσης στα 808 nm, αυξημένη ισχύ και εξελιγμένο σύστημα ψύξης. Το μονοχρωματικό φως που εκπέμπεται σε συγκεκριμένο μήκος κύματος (808nm) προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο θύλακο της τρίχας, χωρίς να προκαλεί βλάβη στις γύρω περιοχές.

Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, αφού προφυλάσσει το δέρμα από τη θερμότητα χάρη στην ψυχόμενη κεφαλή που διαθέτει. Έτσι, συγκαταλέγεται στα κορυφαία laser της κατηγορίας του, δεδομένου ότι δρα βαθύτερα και με μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα από τα περισσότερα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και εν τέλει εξαλείφονται οριστικά μέσα σε λίγες συνεδρίες (κάθε 4-6 εβδομάδες η καθεμία) ανάλογα με το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας και του δέρματος, την περιοχή εφαρμογής του laser, αλλά και το φύλο.

Ta αποτελέσματα είναι συνήθως πιο γρήγορα ορατά στη γυναίκα από ό,τι στον άντρα. Αυτό γιατί στον οργανισμό της γυναίκας η έκκριση των ανδρογόνων είναι μηδαμινή, ενώ οι ανδρικές ορμόνες κάνουν πιο απαιτητικό το κατά τ’ άλλα εύκολο έργο του Διοδικού laser.

Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, ένα είναι το αδιαφιλονίκητο γεγονός: “οι άντρες δεν κλαίνε”. Γιατί επιλέγουν τη λύση του Διοδικού laser κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Διοδικό Laser


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)