Νέα

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Η επιλογή της σωστής μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί μια απόφαση που απασχολεί πολλούς όταν αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα και η κατανόηση τους βοηθάει στη τελική επιλογή που θα γίνει.

Στα ιατρεία DR FIGURA εφαρμόζονται οι 2 βασικές μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών, η FUT και η FUE με μια ιδιαίτερη προτίμηση στην FUE καθώς αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αυτή την στιγμή. Ας αναλύσουμε λίγο τις δύο αυτές μεθόδους.

FUT (Follicular Unit Transplantation) Μέθοδος

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUT είναι η γνωστή σε όλους χειρουργική επέμβαση «strip». Στη μέθοδο αυτή αφαιρείται μια λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (δότρια περιοχή). Μετά την αφαίρεση της λωρίδας η δότρια περιοχή ράβεται και ακολουθεί η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στην πάσχουσα περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και στη λήπτρια και στη δότρια περιοχή. Η μέθοδος FUT αφήνει μια ουλή περίπου ενός χιλιοστού στο σημείο που έγινε η αφαίρεση της λωρίδας και η οποία είναι εμφανής όταν το κούρεμα είναι ιδιαίτερα κοντό.

FUE (Follicular Unit Extraction) Μέθοδος

Η πιο δημοφιλής μέθοδος των τελευταίων χρόνων είναι η FUE μέθοδος. Σ’αυτή τη μέθοδο εξάγονται τα τριχοθυλάκια από την δότρια περιοχή με τη χρήση ενός ειδικού μικροσκοπικού εργαλείου (punch). Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια αυτά διατηρούνται και προστατεύονται μέχρι την τοποθέτησή τους. Τέλος επανατοποθετούνται τα τριχοθυλάκια στη λήπτρια περιοχή στα κατάλληλα σημεία-υποδοχές που έχουν δημιουργηθεί. Η τεχνική της FUE είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απαιτεί ακρίβεια τόσο στην εξαγωγή όσο και στην τοποθέτηση των τριχοθυλακίων. Δεν αφήνει κάποιο σημάδι ή ουλή ενώ το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται στον ένα χρόνο.

Προτού επιλέξετε ποιά από τις παραπάνω μεθόδους σας ταιριάζει συμβουλευτείτε την έμπειρη ιατρική ομάδα του DR FIGURA για να σας ενημερώσει για την διαδικασία, τα τριχοθυλάκια που θα χρειαστείτε και το κόστος.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)