Νέα

Καλοκαίρι και μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεταμόσχευση μαλλιών στους άντρες γίνεται καθημερινά πιο συχνή διαδικασία. Αυτό που πριν από μερικά χρόνια ήταν ταμπού, τώρα μπορούμε να πούμε πως έχει μεταμορφωθεί σε ρουτίνα.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι άντρες επιλέγουν τον “δρόμο” της μεταμόσχευσης για να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση, η οποία εκτός από επιπτώσεις στην εμφάνιση μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην αρνητική ψυχολογία.

Καθώς το καλοκαίρι έχει έρθει, ίσως να αναρωτιέστε αν μπορείτε να προβείτε στη μεταμόσχευση μαλλιών. Τα Dr. Figura, για ακόμα μία φορά, απαντούν στις ερωτήσεις, προτείνοντάς σας την καλύτερη λύση.

Ανακαλύψτε την!

Ξεκινώντας, καλούμαστε να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Αρχικά είναι η δημοφιλέστερη και πιο προηγμένη ελαφρώς επεμβατική μέθοδος για τους άνδρες, οι οποίες τείνουν να χάσουν ή έχουν χάσει τα μαλλιά τους. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τα υγιή τριχοθυλάκια μεταφέρονται σε περιοχές που παρουσιάζεται είτε αραίωση είτε απόλυτη έλλειψη μαλλιών. Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι τα αποτελέσματα είναι απόλυτα φυσικά και διαρκούν για μία ολόκληρη ζωή.

Η εφαρμογή της

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να ακολουθείστε τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών (Follicular Unit Extraction) αλλά ανησυχείτε για το χειρουργείο, αξίζει να γνωρίζετε ότι γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και απολύτως άνετη για τον ασθενή. Τα τριχοθυλάκια που επιλέγονται να μεταφερθούν και να επανατοποθετηθούν στην κεφαλή είναι μεμονωμένα και λαμβάνονται συνήθως από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος του κεφαλιού. Πιο σπάνια θα παρθούν από το στήθος ή τα γένια.

Η λήψη των παραπάνω μοσχευμάτων γίνεται από τις προαναφερθείσες περιοχές με όργανα μικροχειρουργικής επέμβασης. Μετά την διάνοιξη μίκρο-οπών στο πάσχον σημείο ακολουθεί η διαδικασία εμφύτευσης των μοσχευμάτων.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως η μεταμόσχευση μαλλιών FUE προσαρμόζεται στον κάθε χρήστη ξεχωριστά και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του. Η τοποθέτηση και η πυκνότητα των νέων τριχοθυλακίων γίνεται πάντοτε εξατομικευμένα και με γνώμονα το αρχικό μοτίβο του τριχωτού της κεφαλής. Μ’ αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

Δεν υπάρχει σταθερός και απόλυτος χρόνος για τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από των αριθμό εξαχθέντων μοσχευμάτων. Χαρακτηριστικά, μία μικρή διαδικασία της τάξεως των 500 μοσχευμάτων διαρκεί 2-3 ώρες, ενώ μια μεγαλύτερη διαδικασία 2.500-3.000 μοσχευμάτων απαιτεί τουλάχιστον δύο ημέρες. Ο μέσος χρόνος επούλωσης είναι μικρότερος των 7 ημερών, ενώ το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας μετεγχειρητικός πόνος ή δυσφορία.

Τα αποτελέσματα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ένα από τα θετικότερα της FUE είναι ότι από τη στιγμή που ο ασθενής θα υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν για πάντα. Κατά το πρώτο στάδιο η αρχικώς μεταμοσχευμένη τρίχα θα πέσει λίγες εβδομάδες ενώ τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να είναι ορατά από τις 12 βδομάδες και μετά. Το τελικό στάδιο θα επέλθει έναν χρόνο μετά, που ο ασθενής θα μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κόστος

Όπως ο χρόνος έτσι και το κόστος προκύπτει από το μέγεθος το προβλήματος που χρήζει αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση η διάγνωση παρέχεται από τους ιατρούς μας δωρεάν.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ένα είναι το συμπέρασμα. Κάντε την αλλαγή που τόσο επιθυμείτε, ανεξαρτήτως εποχής και περιόδου. Τολμήστε την και δείτε τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία σας να αλλάζουν προς το καλύτερο!


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)