Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών με πιστοποίηση ISO

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματά της, είναι επώδυνη, θα είναι εμφανή τα μοσχεύματα;

Η τριχόπτωση αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό -και με διάφορους τρόπους- τόσο τον αντρικό όσο και τον γυναικείο πληθυσμό.

Τι είναι η FUE (Follicular Unit Εxcision ή Μεταμόσχευση Θυλακικής Μονάδας) και πως ακριβώς λειτουργεί;

Πρόκειται για μια προηγμένη και δημοφιλή μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών η οποία προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα στους ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο έχουμε ουσιαστικά αποκατάσταση των κενών που δημιουργεί σε άνδρες και γυναίκες η τριχόπτωση και μάλιστα, με τρόπο ανώδυνο.

Μια σύγχρονη μέθοδος με μόνιμα αποτελέσματα

Προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, βέβαια, ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, πιστοποιημένη με ISO. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από ένα μέρος του σώματος του δότη. Συνήθως, λαμβάνονται από το πίσω μέρος του κεφαλιού και πιο σπάνια από το στήθος ή τα γενιά. Αυτά τα μεμονωμένα θυλάκια εμφυτεύονται στη συνέχεια στις περιοχές στις οποίες παρατηρείται το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της σύγχρονης αυτής μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών, ξεχωριστά τριχοθυλάκια εξάγονται με τοπική αναισθησία με τη βοήθεια ενός οργάνου μικροχειρουργικής αφαίρεσης με διάμετρο μεταξύ 0,6mm και 1,0mm.

Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, ο χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικά μικροχειρουργικά εργαλεία για να δημιουργήσει μικρές οπές στην πάσχουσα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που πρόκειται να δεχθεί τα μοσχεύματα. Στη συνέχεια, η ιατρική ομάδα τοποθετεί τα μοσχεύματα υπό γωνία και στην πυκνότητα που ταιριάζει με τα αρχικά μαλλιά, έτσι ώστε να μοιάζει με ένα φυσικό και ρεαλιστικό μοτίβο μαλλιών.

Μια ανώδυνη μέθοδος με μηδαμινή επεμβατικότητα

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά στη FUE έχει να κάνει με τη διάρκεια της διαδικασίας.Το πόσο θα διαρκέσει μια επέμβαση ποικίλει και εξαρτάται σίγουρα από τον αριθμό των εξαχθέντων μοσχευμάτων. Για παράδειγμα, μια μικρότερη διαδικασία κατά την οποία απαιτούνται μόνο περίπου 500 μοσχεύματα, μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις ώρες, ενώ όταν φτάνουμε τα 3.000 μοσχεύματα, τότε χρειάζεται μια συνεδρία που εκτείνεται σε δύο ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της FUE ενδέχεται να είναι πιο χρονοβόρα από εκείνη της χειρουργικής επέμβασης του strip, το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο σε ό,τι αφορά στη FUE σχετίζεται με το ότι δεν αφήνει τα προφανή και τυπικά σημάδια που αφήνει η δεύτερη μέθοδος.

Όσον αφορά στο ζήτημα της επούλωσης, αξίζει σίγουρα να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με τη μέθοδο strip, η FUE δεν απαιτεί την αφαίρεση λωρίδας δέρματος. Με λίγα λόγια, δεν αφήνει γραμμική τομή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ούτε αφήνει γραμμική ουλή αφού τα μεμονωμένα τριχοθυλάκια που εξάγονται, αφήνουν μόνο μικρές ουλές, που είναι πρακτικά αόρατες με γυμνό μάτι. Το πλέον αισιόδοξο στοιχείο, φυσικά, είναι το ότι έπειτα από τη FUE, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας μεταχειρουργικός πόνος και δυσφορία για τον ασθενή, με τον μέσο χρόνο επούλωσης να είναι, μάλιστα, μικρότερος από επτά ημέρες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, με μηδαμινή επεμβατικότητα και ταχύτατη ανάρρωση που επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων και το κόστος

Ποια είναι, όμως, η διάρκεια των αποτελεσμάτων της FUE και ποιο το κόστος της; Ένας από τους λόγους που την καθιστούν μια πραγματικά καινοτόμα λύση στη μεταμόσχευση μαλλιών έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα.

Συγκεκριμένα, η αρχική μεταμοσχευμένη τρίχα πέφτει μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη διαδικασία, τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται περίπου στις 12 εβδομάδες έπειτα από τη πραγματοποίηση της επέμβασης και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στον ένα χρόνο. Τα νέα μαλλιά συνεχίζουν την ανάπτυξή τους στο νέο τους περιβάλλον, όπως ακριβώς ένα φυτό που προσφάτως μεταφυτεύτηκε σε έναν κήπο.

Όσον αφορά στο κόστος της επέμβασης, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με άλλες μεθόδους -που συνοδεύονται από εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και ανεβάζουν δραματικά το κόστος για τον υποψήφιο θεραπευόμενο- η FUE περιορίζεται στην χρήση ειδικού μικροχειρουργικού εξοπλισμού, ένα στοιχείο που εγγυάται το αναίμακτο της διαδικασίας και κάνει πλέον οικονομικά προσιτό στον καθένα το όραμα για φυσικά πλούσια μαλλιά!

Η μόνιμη λύση στην τριχόπτωση

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, βέβαια, το οποίο καθιστά ακόμη πιο δημοφιλή τη FUE σήμερα, αφορά στο ότι τα αποτελέσματά της είναι πλήρως εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στα φυσικά χαρακτηριστικά της κεφαλής του εκάστοτε ενδιαφερομένου. Πρόκειται για μια μέθοδο που σέβεται τις συμμετρίες του προσώπου και για αυτόν τον λόγο, το αισθητικό αποτέλεσμα εκδηλώνεται με απόλυτη φυσικότητα και δένει πάντα αρμονικά με την υφιστάμενη τριχοφυΐα. Έτσι, τα νέα μαλλιά να «αγκαλιάζουν» αρμονικά το μέτωπο και πλαισιώνουν το πρόσωπο χωρίς να ξενίζουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE αποτελεί σήμερα την πιο εξελιγμένη τεχνική εμφύτευσης και συνιστά το απόσταγμα ιατρικής τεχνογνωσίας δεκαετιών, κερδίζοντας επάξια υψηλή αναγνωρισιμότητα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Χωρίς τομές, ουλές, ράμματα, επίμονα οιδήματα ή πόνο, υπόσχεται μια ρεαλιστική, μόνιμη και φυσικά προσιτή λύση στην τριχόπτωση για τους άνδρες καθώς και τον φυσικό επανασχεδιασμό των φρυδιών στις γυναίκες.

Διαβάστε το άρθρο στο cnn.gr

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)