Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! Παροδική ή μόνιμη, κληρονομική ή επίκτητη, γυναικεία ή ανδρική, η απώλεια μαλλιών είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολύ κόσμο.

Συνήθως αναπτύσσεται σταδιακά και μπορεί να εμφανιστεί κατά τόπους ή να είναι διάχυτη, ενώ συσχετίζεται με τη γήρανση, την κληρονομικότητα και την τεστοστερόνη. Η κληρονομική ή ανδρογενετική αλωπεκία επηρεάζει κυρίως άντρες. Περίπου το 25% των αντρών ξεκινούν να έχουν φαλάκρα στην ηλικία των 30 ετών. Περίπου τα 2/3 είναι φαλακροί ή εμφανίζουν κάποιο πρότυπο αλωπεκίας μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Ένα ξαφνικό σωματικό ή ψυχολογικό στρες μπορεί να προκαλέσει απώλεια των μισών έως των δύο τρίτων των τριχών. Τότε παρατηρεί κανείς ότι χάνει τούφες όταν λούζεται, χτενίζεται ή περνάει τα χέρια από τα μαλλιά του.

Το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως για εβδομάδες ή μήνες μετά το επεισόδιο στρες. Η πτώση των μαλλιών θα μειωθεί σε μια περίοδο 6-8 μηνών. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν μια αραίωση των μαλλιών που επηρεάζει ολόκληρο το κρανίο. Η απώλεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη αρχικά και στη συνέχει να μειωθεί σταδιακά ή να σταματήσει.

Ωστόσο οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στην ιατρική επιστήμη, δίδουν την πλέον ενδεδειγμένη και οριστική, ιατρική λύση για κάθε άνδρα (και γυναίκα) που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε εμφύτευση μαλλιών.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι η επιλογή ενός εξειδικευμένου κέντρου που συνεργάζεται με τους κατάλληλους επιστήμονες, οι οποίοι θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, κάθε θεραπείας για το τριχωτό της κεφαλής του.

Οι πλέον αναγνωρισμένες τεχνικές που εφαρμόζονται διεθνώς είναι:

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT): Με την τεχνική αυτή, αναπαράγεται ο φυσικός τρόπος έκφυσης των μαλλιών, επειδή τα μαλλιά φυτρώνουν ανά σύνολα από 1 έως 4 τριχών. Πραγματοποιείται με μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης. Η τεχνική εφαρμόζεται σε υποψηφίους προς μεταμόσχευση μαλλιών που δεν εμφανίζουν ελαστικότητα στη δότρια περιοχή, αλλά και σε περιπτώσεις που η δότρια περιοχή είναι πολύ μικρή.

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Follicular Unit Εxcision (FUE). Πρόκειται για  μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο στην οποία κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται ξεχωριστά, ανεξάρτητα και από διάφορες διάσπαρτες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Η μέθοδος είναι εξίσου κατάλληλη για μικρές επεμβάσεις, όπως στην περιοχή των φρυδιών ή μεγάλες επεμβάσεις στο τριχωτό της κεφαλής. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ ο πόνος κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης είναι σχεδόν μηδενικός. Σε αυτή την μέθοδο δεν γίνονται ράμματα, γι’ αυτό και η μέθοδος έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τον χρόνο ανάρρωσης.

Στα Dr Figura έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζεται με αξιοπιστία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Εξετάζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εξατομικεύοντας τις ανάγκες και προτείνουμε την καλύτερη λύση.

Είτε η τριχόπτωση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αραίωσης είτε σε εξέλιξη, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Dr Figura, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία και εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ποιοτικά και αισθητικά, για κάθε περίπτωση.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)