Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών στο πρόσωπο

Μεταμόσχευση Μαλλιών! To πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε αυτές τις λέξεις  είναι η χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Μεταμόσχευση μαλλιών στο πρόσωπο. Το τελευταίο διάστημα οι μεταμοσχεύσεις που αφορούν το μουστάκι και τη γενειάδα αυξάνονται σε δημοτικότητα. 

Η εικόνα του καλοξυρισμένου προσώπου έχει αντικατασταθεί από τα σύγχρονα παγκόσμια πρότυπα που θέλουν το γένι σαν σύμβολο αρρενωπότητας!

Από τους 3 μήνες και μετά, η εικόνα του «αξύριστου look» είναι μία ευχάριστη έκπληξη για αυτούς που υποβάλλονται στη διαδικασία.

Πριν προχωρήσετε στην μεταμόσχευση γενειάδας  σας απαριθμούμε μερικές σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

-Είναι παρόμοια με την μεταμόσχευση μαλλιών

Κατά τη μεταμόσχευση γενειάδας πραγματοποιείται εξαγωγή τριχοθυλακίων από την περιοχή  σταθερής τριχοφυΐας (δότρια) , που είναι στο πίσω μέρος της κεφαλής. Ο χειρουργός επιλέγει τριχοθυλάκια που ταιριάζουν με την τριχοφυΐα του υπολοίπου προσώπου σας και προσεκτικά τις εμφυτεύει στην πάσχουσα (δέκτρια) περιοχή. Η μόνη διαφορά που υπάρχει, είναι ότι κατά την μεταμόσχευση γενειάδας οι τομές που γίνονται είναι πολύ μικρότερες. Σε περιπτώσεις που η δότρια ζώνη αποδειχτεί ακατάλληλη τότε η επιλογή του γιατρού θα είναι να αφαιρέσει τριχοθυλάκια από άλλη περιοχή του σώματος , κυρίως από το στέρνο.

-Χρονοβόρα διαδικασία

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης θέλει από 1-4 ώρες για να ολοκληρωθεί .Ο χρόνος βέβαια εξαρτάται από τα κενά που θέλουμε να καλύψουμε. Καθώς επίσης και από τον βαθμό πυκνότητας που θέλουμε να πετύχουμε.

-Η ανάπτυξη των τριχών είναι σαν την υπόλοιπη τριχοφυΐα προσώπου

Μην ανησυχείτε εάν η ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο πρόσωπο σας θα μοιάζει με αυτήν των μαλλιών της κεφαλής σας. Η επιλογή των τριχοθυλακίων που θα εξάγει  ο γιατρός σας θα έχει την ομοιότητα τόσο της υφής αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών με την υπόλοιπη τριχοφυΐα του προσώπου σας. 

-Όχι μόνο γενειάδα

Η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει σε μουστάκι, φαβορίτες, υπογένειο. Στην περίπτωση  που χρειάζεται να συμπληρωθούν κενά ανάμεσα στα γένια ,τότε ο γιατρός θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση ώστε τα μοσχεύματα να προσφέρουν πυκνότητα και να ακολουθούν την σωστή  γωνία κλίσης και κατεύθυνσης για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

-Σχεδόν χωρίς πόνο

Όπως και η μεταμόσχευση μαλλιών η διαδικασία έχει ελάχιστο πόνο. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η FUE( follicular unit excision). Δηλαδή η επιλεκτική  συλλογή μεμονωμένων τριχοθυλακίων και δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλη τομή με ράμματα όπως με την πιο παραδοσιακή τεχνική της FUT(strip).

-Διάφοροι λόγοι για την απόκτηση γενειάδας

Τις περισσότερες φορές η μεταμόσχευση γενειάδας γίνεται για αισθητικούς  λόγους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η αποκατάσταση είναι απαραίτητη όταν υπάρχει έλλειψη τριχοφυΐας ή για να καλυφτούν σημάδια από ατύχημα ή χειρουργική τομή .

-Ξύρισμα?

Για τις επόμενες 10- 15 μέρες μετά την επέμβαση είναι καλό να μην ξυριστείτε και να διατηρήσετε αυτό το γοητευτικό «αξύριστο look» μέχρι να πέσουν από μόνα τους. Η απώλεια των τριχών πρέπει να ξέρετε ότι είναι απόλυτα φυσιολογική. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “shock phase”και προετοιμάζει την γέννηση  της νέας τριχοφυΐας στους επόμενους 3 με 4 μήνες από την ημερομηνία της επέμβασης.

-Μόνιμο αποτέλεσμα

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αλλά και όφελος οποιουδήποτε τύπου μεταμόσχευσης  τριχοθυλακίων είναι ότι δίνει μόνιμο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε μήπως χάσετε την νέα τριχοφυΐα που θα αποκτήσετε με την μεταμόσχευση.  

-Δεν είναι αστείο

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι μια μεταμόσχευση γενειάδας δεν είναι μεγάλη διαδικασία για να ανησυχείτε, και έχετε δίκιο, δεν παύει όμως να είναι μια χειρουργική διαδικασία. 

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας! Επιλέξετε έναν έμπειρο χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών που να έχει πολλές επιτυχείς μεταμοσχεύσεις.

Έτσι όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την δική σας επιτυχημένη  μεταμόσχευση αλλά θα καθοδηγηθείτε σωστά στην μετέπειτα φροντίδα ώστε να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος επιπλοκών.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)