Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: τι αποτέλεσμα να περιμένω; 

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μοναδική επιλογή για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας.

Ειδικά η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, που βασίζεται στην εξαγωγή και μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, αποτελεί τρανό παράδειγμα εξέλιξης των τεχνικών εμφύτευσης, αφού είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν αφήνει ουλές και σημάδια, όπως παλιότεροι μέθοδοι, και χαρίζει ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα, με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 95%! 

Τα μαλλιά που προκύπτουν από τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια δεν πέφτουν ποτέ! 

Παρόλο που κάθε αποτέλεσμα είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων, ένα είναι το σίγουρο. ο οργανισμός δεν μπορεί να απορρίψει τα μοσχεύματα μαλλιών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τριχοθυλάκια εξάγονται από ορμονοανεξάρτητη περιοχή (συνήθως από το πίσω μέρος του κεφαλιού ή από πλάγια) προτού επανατοποθετηθούν ένα προς ένα στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχει ζώνη σταθερής τριχοφυΐας, τα τριχοθυλάκια που επιλέγονται για μεταμόσχευση είναι υγιή και, επομένως, δεν επηρεάζονται από τη διυδροτεστοστερόνη, την ορμόνη που ευθύνεται για την τριχόπτωση. Από τη στιγμή, δηλαδή, που ο γιατρός σας εγγυηθεί πως η δότρια περιοχή είναι αρκετή για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, τα μαλλιά που αναγεννιούνται από τη μεταμόσχευση είναι μόνιμα και συμπεριφέρονται απολύτως φυσιολογικά!  

Μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών

Βέβαια, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιλογή του κατάλληλου γιατρού ή ομάδας είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι όλοι οι ασθενείς ιδανικοί υποψήφιοι για αυτήν την επέμβαση. Οπότε, και ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να είναι ειλικρινής απέναντι στον υποψήφιο πελάτη και ο ασθενής να έχει προσδοκίες, που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η εμφύτευση μαλλιών θα πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό, για έναν ακόμα λόγο: η σωστή επαναφύτευση των θυλάκων στη λήπτρια περιοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια πετυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών, αφού πρέπει να ακολουθεί τη συμμετρία και την αρμονία του κεφαλιού του ασθενούς.

Ένας λάθος χειρισμός κατά την εμφύτευση ή μια απροσεξία του γιατρού (όπως π.χ. η μεγάλη διάρκεια παραμονής των μοσχευμάτων εκτός σώματος) μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα της επέμβασης. Όπως επίσης και ο ασθενής. Οφείλει να ακολουθήσει πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού, για να αποφύγει τυχόν επιπλοκές και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα στην πάσχουσα περιοχή. 

Το οριστικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών θέλει χρόνο!

Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, η όποια τριχόπτωση είναι απόλυτα φυσιολογική. Οι πρώτες τρίχες που προκύπτουν από τα μοσχεύματα βρίσκονται στη τελογενή φάση, δηλαδή αποπίπτουν. Αυτό, βέβαια, αφορά μόνο τις τρίχες των τριχοθυλακίων και όχι τα ίδια τα τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια παραμένουν ενεργά, έτοιμα να αναγεννήσουν καινούργιες τρίχες. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει μετά από περίπου 3 μήνες. Ούτε η σταδιακή επαναφύτρωση θα πρέπει να προκαλεί την ανησυχία του ασθενούς. Απαιτείται ένα διάστημα 12 περίπου μηνών, για να φανεί το οριστικό και μόνιμο αποτέλεσμα της μεταφύτευσης.  

Συμπερασματικά…

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση που έχει απλουστοποιηθεί με το πέρασμα του χρόνου. Έχει γίνει προσιτή σε όσους την έχουν ανάγκη. Απαιτεί την απόλυτη επικοινωνία ανάμεσα στο γιατρό και τον ασθενή. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή κλινική εμφύτευσης μαλλιών, για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα σας ικανοποιήσει στο μέγιστο. Η έμπειρη ιατρική ομάδα μας είναι έτοιμη να σας προσφέρει τις υπηρεσίες της. Θα είναι δίπλα σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ώστε να ικανοποιήσει απόλυτα τις απαιτήσεις σας.

Εξάλλου, η  δική σας ικανοποίηση είναι η δική μας ανταμοιβή! 

 


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)