Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Τιμές κι αποτελέσματα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Τιμές κι αποτελέσματα! Η τριχόπτωση και η αραίωση είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που αμαυρώνει την εικόνα, όχι μόνο του άντρα, αλλά και της γυναίκας, και βλάπτει την αυτοπεποίθησή τους.

Σε μερικές περιπτώσεις, η πλαστική χειρουργική είναι η μόνη διέξοδος αντιμετώπισης του προβλήματος με τη μέθοδο της μεταμόσχευσης μαλλιών, που διαρκώς εξελίσσεται.

Τι είναι και πώς γίνεται;

Μεταμόσχευση μαλλιών ονομάζεται η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος μεταφοράς υγιών τριχοθυλακίων από μια περιοχή σταθερής τριχοφυίας (συνήθως τα πίσω ή πλαϊνά του κεφαλιού) στην προβληματική περιοχή (λήπτρια.) Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, έχει διάρκεια λίγων ωρών (4-7) και οι δημοφιλέστερες τεχνικές είναι

η μέθοδος FUT, που βασίζεται στο σχεδιασμό και την εξαγωγή λωρίδας δέρματος, από την οποία θα ληφθεί το μόσχευμα, που θα χρησιμοποιηθεί για την επαναφύτευση των θυλάκων στο τριχωτό της κεφαλής και

η μέθοδος FUE, που βασίζεται στη μεμονωμένη εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στην εμφύτευσή τους ένα προς ένα στην περιοχή της αραίωσης.

Τι αποτελέσματα έχει;

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα, κι ας μην είναι άμεσα ορατά. Είναι πράγματι εντυπωσιακά, αν συγκρίνει κανείς το “πριν” με το “μετά” στο τριχωτό της κεφαλής και απολύτως φυσικά, αφού τα νέα μαλλιά προέρχονται από ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του ίδιου του ασθενούς.

Παρολ’ αυτά, απαιτείται χρόνος για να φανούν. Αντιθέτως, οι πρώτες τρίχες που αναγεννιούνται από τα μοσχεύματα αποπίπτουν και σε αυτό το σημείο ο ασθενής αναστατώνεται, θεωρώντας ότι η επέμβαση δεν έχει πετύχει. Κι όμως, η όποια τριχόπτωση τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση θεωρείται φυσιολογική και αναμενόμενη και δε θα πρέπει να ανησυχεί τον ασθενή. Από τη στιγμή που οι θύλακες βρίσκονται στη θέση τους, θα συνεχίσουν να αναγεννούν νέες τρίχες μέσα στους επόμενους μήνες. Σταδιακά αυξάνεται η πυκνότητα του τριχωτού και διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα, που είναι οριστικό 12-18 μήνες μετά την επέμβαση.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μοναδικό. Βασίζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενή και σχετίζεται με μια πληθώρα παραγόντων, όπως είναι

-η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί. Για τη FUE απαιτούνται περισσότερες ώρες για την ολοκλήρωση της επέμβασης συγκριτικά με την FUT. Είναι μια πιο λεπτή κι εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης, άρα και ακριβότερη από τον προκάτοχο της.

-η έκταση και το μέγεθος της αραίωσης. Αυτό καθορίζει και τον ακριβή αριθμό των τριχοθυλακίων που απαιτούνται για την κάλυψη της περιοχής. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος της επέμβασης.

-η πολυετής εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η αξιοπιστία της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών. Το φθηνό κόστος δε συνάδει απαραίτητα με την επιτυχία της επέμβασης. Αντιθέτως, επειδή η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται “λεπτοδουλειά”, με την πιστή αναπαραγωγή του φυσικού τρόπου έκφυσης των μαλλιών να διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του αποτελέσματος, το χαμηλό κόστος είναι “ύπουλο” κριτήριο επιλογής γιατρού / κλινικής. Θυμηθείτε πως η φθηνή μεταμόσχευση δύσκολα μπορεί να διορθωθεί “κατόπιν εορτής”, όσα λεφτά και να ξοδέψει κανείς!

 

Μάθετε περισσότερα:

Τριχόπτωση: θεραπεία και αντιμετώπιση

Μεταμόσχευση μαλλιών: τι αποτέλεσμα να περιμένω; 


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)