Νέα

ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Μεταμόσχευση μαλλιών και καλοκαίρι, ένα αιώνιο δίλημμα για πολλούς καθώς υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ενδείκνυνται η μεταμόσχευση μαλλιών. Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι η μεταμόσχευση μαλλιών δεν έχει εποχιακούς περιορισμούς και μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE αποτελεί μια ασφαλής χειρουργική διαδικασία με μόνιμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι ασθενείς όταν πραγματοποιήσουν μια μεταμόσχευση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί λεπτομερώς ο ασθενής και να ακολουθήσει πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Είναι απαραίτητο τους πρώτους 2-3 μήνες να προσπαθούμε να αποφύγουμε τον ήλιο καθώς είναι βλαβερός. Η χρήση του καπέλου είναι απαραίτητη κυρίως κατά τη διάρκεια των πρώτων 5-6 ημερών μετά την μεταμόσχευση.

ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Τις πρώτες μέρες μετά την μεταμόσχευση δεν επιτρέπεται να βουτάμε στο νερό είτε της θάλασσας είτε της πισίνας για να μην τραυματιστούν τα τριχοθυλάκια. Δεν απαγορεύεται το μπάνιο απλά θέλει λίγη προσοχή στην αρχή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;
Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE είναι μια απλή μεν αλλά εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που δεν εξαρτάται από την εποχή, αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Στα DR FIGURA γίνονται μεταμοσχεύσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς η εποχή δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα καθορίζεται μόνο από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ιατρικής ομάδας η οποία θα ορίσει σε συνεννόηση με τον πελάτη σε ποια ζώνη θα τοποθετηθούν και πόσα τριχοθυλάκια θα παρθούν. Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάλογα την περίοδο που θα κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών οι οδηγίες θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE είναι ελάχιστα επεμβατική καθώς δεν προκαλεί ουλές ή σημάδια στη δότρια περιοχή και εξασφαλίζει απουσία μετεγχειρητικών επιπλοκών. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να εφαρμοστεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως η καλύτερη εποχή για την μεταμόσχευση μαλλιών είναι εκείνη που θα αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος αφού θα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες και θα έχει λύσει τυχόν απορίες και ενδοιασμούς. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του DR FIGURA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών όλο τον χρόνο.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)