Νέα

Ποιες τροφές βοηθούν τα μαλλιά μας;

Ποιες τροφές βοηθούν τα μαλλιά μας; Η διατροφή παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον κύκλο ζωής της τρίχας. Τα συστατικά που βρίσκονται μέσα στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη νέων τριχών ή να την αποδυναμώσουν.

Τροφές βοηθούν τα μαλλιά μας; Είναι αλήθεια ότι μία ισορροπημένη διατροφή εμπλουτισμένη με τροφές πλούσιες σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλλει στη θρέψη της τρίχας. Επίσης, η λήψη βιταμινών μέσα από τις τροφές που καταναλώνουμε, δυναμώνουν την τρίχα.

Ποιες τροφές βοηθούν τελικά;

Όσπρια:

Οι πρωτεΐνες που περιέχουν αρκετά από αυτά, όπως είναι η σόγια, τα φασόλια κλπ. μπορούν να υποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου. Περιέχουν ένα συνδυασμό διαφορετικών συστατικών όπως είναι το φολικό οξύ, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός. Το φολικό οξύ βοηθά την διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Αυγά:

Τα αυγά ενισχύουν τα μαλλιά, λόγω των πολλών πρωτεϊνών που περιέχουν.

Τα μαλλιά μας αποτελούνται από 70% κερατίνη, επομένως η πρωτεΐνη του αυγού μπορεί να τα “ξυπνήσει” και να φτιάξει μαλλιά που είναι κατεστραμένα, να τα ενυδατώσει και να τα θρέψει.

Ξηροί Καρποί:

Οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και τα φυστίκια είναι μια κατηγορία τροφίμων που προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Εάν ο στόχος σας είναι τα γυαλιστερά μαλλιά, οι ξηροί καρποί είναι ο σύμμαχος σας.

Το σελήνιο που περιέχεται στα φυστίκια είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος της κεφαλής.

Τα καρύδια είναι πηγή ψευδάργυρου, η έλλειψη του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των μαλλιών σας.

Πράσινα Φυλλώδη Λαχανικά:

Tα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν τις πιο πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος το οποίο συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Πράσινες Πιπεριές:

H βιταμίνη C που περιέχεται στις πιπερίς και βοηθά στην ανάπλαση της τρίχας. Eπιπλέον, παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνοντας τη γήρανση των μαλλιών.

Κοτόπουλο ή κόκκινο κρέας:

Το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το κόκκινο κρέας βοηθούν στην καλή ποιότητα της τρίχας ενώ η έλλειψη της μπορεί να κάνει τα μαλλιά να σπάνε αλλά και να αδυνατίζουν.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)