Νέα

Ποιες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν;

Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή!

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη μεταφορά μαλλιών από μια περιοχή του σώματος στην οποία υπάρχει υγιής ανάπτυξη τους, σε μια περιοχή της κεφαλής όπου έχουν αραιώσει ή έχουν χαθεί τα μαλλιά.

Συνήθως, η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται στην περιοχή της κορυφής του κεφαλιού ή στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι εξής:

Μεταμόσχευση μαλλιών με μικρο-μεταμόσχευση (FUT):

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μιας λωρίδας δέρματος από την πίσω περιοχή του κεφαλιού, από την οποία εξάγονται τα μαλλιά και τα μεταφέρουν στην περιοχή της καρδιάς της τρίχας, όπου τα μαλλιά έχουν χαθεί ή έχουν αραιώσει.

Μεταμόσχευση μαλλιών με μεμονωμένη μεταμόσχευση μαλλιών (FUE):

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων από την πίσω περιοχή του κεφαλιού με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων που αφαιρούν μεμονωμένα μαλλιά και τα μεταφέρουν στην περιοχή που απαιτείται.

Μεταμόσχευση μαλλιών με DHI (Direct Hair Implantation):

Αυτή η τεχνική είναι μια βελτιωμένη μορφή της FUE και περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών εργαλείων για να μεταφέρουν τα μαλλιά απευθείας στην περιοχή με την αραίωση, χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως η δημιουργία τρυπών στον δέρματα προτού τοποθετηθούν τα μαλλιά.

Μεταμόσχευση μαλλιών με αυτόματη μεταμόσχευση μαλλιών (ARTAS):

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση ενός ρομποτικού συστήματος για την εξαγωγή των μαλλιών από την πίσω περιοχή του κεφαλιού και την μεταφορά τους στην περιοχή που χρειάζεται.

Καθένας από αυτούς τους τύπους μεταμόσχευσης μαλλιών έχει τα πλεονεκτήματά και  μειονεκτήματά του, και η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από τις ανάγκες του ατόμου και την περιοχή της αραίωσης ή της απώλειας των μαλλιών. Μια εξειδικευμένη κλινική μαλλιών μπορεί να βοηθήσει κάποιον να επιλέξει την καλύτερη τεχνική για τις ανάγκες του.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)