Νέα

Προσθετική μαλλιών: 5 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Προσθετική μαλλιών: 5 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η προσθετική μαλλιών είναι η εναλλακτική, μη χειρουργική, αντιμετώπιση της αλωπεκίας, όταν ο ασθενής δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Είτε επειδή δεν έχει εκμεταλλεύσιμη περιοχή για εξαγωγή τριχοθυλακίων, είτε επειδή η περιοχή αραίωσης είναι τόσο μεγάλη, που δεν καλύπτεται με μια επέμβαση εμφύτευσης. 

Ειδικά οι ασθενείς που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από χημειοθεραπείες ή άλλες δερματικές παθήσεις και τραυματισμούς. και, κατ’ επέκταση, δεν έχουν την επιλογή να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση, η προσθετική μαλλιών είναι το απαραίτητο ψυχολογικό εφόδιο, για να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Άλλωστε, η ικανοποίηση του ατόμου με τη φυσική του εμφάνιση έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία του. 

Τότε γιατί παραμένει δέσμια των προκαταλήψεων, που θέλουν την προσθετική να δίνει ένα “ψεύτικο αποτέλεσμα” στην κάλυψη της αραίωσης; Επειδή όπου υπάρχει παραπληροφόρηση, επικρατούν τα ταμπού.

Γι΄αυτό παραθέτουμε για σας 5 +1 πληροφορίες, που δε γνωρίζατε ως τώρα για την προσθετική μαλλιών:

Οι σύγχρονες τεχνικές πρόσθεσης μαλλιών είναι τόσο εξελιγμένες, που αποδίδουν ένα φυσικό κι ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, τα πρόσθετα μαλλιά δύσκολα διαχωρίζονται από τα κανονικά. Αυτό επειδή λαμβάνονται υπόψη η απόχρωση της τρίχας και το χρώμα του δέρματος. Η φορά της εμφύτευσης και όλες οι αναγκαίες κατευθυντήριες γραμμές για τον προσωποποιημένο σχεδιασμό των νέων μαλλιών.

Τα πρόσθετα δεν υστερούν σε ποιότητα από τα φυσικά μαλλιά. Είναι κατασκευασμένα από φυσικές ανθρώπινες τρίχες (ή συνδυασμός με συνθετικές). Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα φυσικά, δηλαδή λούζονται, χτενίζονται, βάφονται και στυλιζάρονται! 

Το πλέγμα, πάνω στο οποίο εμφυτεύονται οι νέες τρίχες, είναι υποαλλεργικό και δε δημιουργεί δερματική βλάβη στην περιοχή, όταν επικολλάται στο δέρμα. Ανακατεύεται με τα υπόλοιπα μαλλιά, όντας σε απόλυτη χρωματική και ποιοτική αρμονία με τα πλαϊνά ή τα υπόλοιπα μαλλιά. 

Εφαρμόζει τέλεια! Επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα και δεν κάνει το άτομο που το φοράει να αισθάνεται άβολα. Δεν εμποδίζει από οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα! Για την ακρίβεια, οι προσθετικές τεχνικές έχουν τελειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον τα πρόσθετα μαλλιά δεν “τραβάνε” επ’ ουδενί τα βλέμματα πάνω τους.

Τα πρόσθετα μαλλιά, καθώς και υπόλοιπο τριχωτό της κεφαλής, απαιτούν ενδελεχή καθαρισμό και φροντίδα. Δε συστήνεται η συνεχής παραμονή τους στο τριχωτό της κεφαλής για παραπάνω από πέντε μέρες συνεχόμενα. Κάτι τέτοιο απειλεί την υγιεινή του τριχωτού και μειώνει τη διάρκεια ζωής του πρόσθετου.

Με την πάροδο του χρόνου, το πρόσθετο φθείρεται, γι’ αυτό και χρήζει αντικατάστασης περίπου κάθε δυο χρόνια. Επειδή, όμως, για κάποια άτομα είναι το μοναδικό όπλο ενάντια στην τριχόπτωση, ακούστε τον γιατρό σας, αν σας παραπέμψει στην προσθετική μαλλιών. Για να την έχει επιλέξει έναντι της μεταμόσχευσης μαλλιών, σημαίνει ότι είστε ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος. Αφήστε στην άκρη παλιότερες αντιλήψεις για τα πρόσθετα και δοκιμάστε τα νέα μαλλιά, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σας, με γνώμονα τα δικά σας φυσιογνωμικά γνωρίσματα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!   

 


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)