Νέα

Τριχόπτωση τους καλοκαιρινούς μήνες; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συχνό φαινόμενο αλλά και οι τρόποι καταπολέμησης

Πείτε αντίο στην απώλεια μαλλιών και αποκτήστε ξανά την αγαπημένη σας εικόνα!

 

Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί αρκετούς άντρες και δεν είναι λίγες οι φορές που αποτελεί και μία έντονη πηγή άγχους. Μπορεί η εποχιακή τριχόπτωση να εμφανίζεται στο τέλος της άνοιξης, ωστόσο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρήσετε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι χάνετε περισσότερα μαλλιά από το φυσιολογικό.

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια της τρίχας. Γνωρίζετε ότι εκτός από τους ενδογενείς παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση ή οι ορμονικές αλλαγές, οι περιβαλλοντικές συνθήκες συμβάλλουν σημαντικά στη περιοδική τριχόπτωση. Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας για παράδειγμα, έχει ως αποτέλεσμα περίπου το 10% των θυλακίων των τριχών να εισέλθουν πρόωρα σε τελική φάση, οδηγώντας σε μεγαλύτερη τριχόπτωση από το συνηθισμένο.

 

Με βάση τα παραπάνω μπορείτε να κατανοήσετε απόλυτα τους λόγους για τους οποίους ίσως χάνετε μεγαλύτερη ποσότητα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι – φυσικοί και τεχνικοί – για να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο πρόβλημα.

 

Φυσικοί τρόποι

 

Η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να προστατευτείτε από την ηλικιακή ακτινοβολία με τη χρήση καπέλου. Η κάλυψη του κεφαλιού τις ώρες της ημέρας που οι υπεριώδεις (UV) ακτίνες είναι πιο ισχυρές συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των τριχοθυλακίων. Στη συνέχεια επιλέξτε τον “δρόμο” της ενυδάτωσης, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο σε όλον τον οργανισμό, όχι μόνο στο τριχωτό της κεφαλής. Η πρόσληψη νερού είναι απόλυτα σημαντική. Η αφυδάτωση του οργανισμού αποδυναμώνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο ευαίσθητα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις την απώλειά τους. Τέλος, η διατροφή συμβάλει σημαντικά στην υγεία των μαλλιών. Η πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων ενισχύει τη δραστηριότητα των τριχοθυλακίων ενώ βοηθάει τον οργανισμό να παράγει περισσότερες τρίχες.

 

Τεχνικοί τρόποι

 

Θεραπεία τριχόπτωσης Hair Energy

 

Αν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε τεχνικές μεθόδους, δεν υπάρχει καλύτερη πρώτη επιλογή από τη θεραπεία τριχόπτωσης Hair Energy, η οποία πρόκειται για μία αναίμακτη που ενισχύει το τριχωτό της κεφαλής. Η θεραπεία βασίζεται στην πρακτική της φωτοδυναμικής. Το κόκκινο φως σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικής αμπούλας που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που τοποθετείτε τοπικά έχουν ως αποτέλεσμα την διέγερσγη και την ανάπτυξη των τριχικών θυλάκων, χαρίζοντας μοναδικά αποτελέσματα.

 

Με διάρκεια μόλις 45 λεπτών, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του κι ό,τι αυτή περιλαμβάνει και να απολαύσει τα υγιήκ και δυνατά μαλλιά του.

 

Μεσοθεραπεία ενίσχυσης του τριχωτού

 

Ακόμα μία super αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να δοκιμάσετε στα Dr Figura είναι η Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Πρόκειται για μία δημοφιλή πρακτική, η οποία εφαρμόζεται προληπτικά, ενισχύοντας την ανάπτυξη των υπάρχοντων τριχοθυλακίων.

 

Η διαδικασία είναι απλή, εγχύοντας πλάσμα στις πάσχουσες περιοχές, το οποίο πρώτα θα ληφθεί απο τον χρήστη μέσω μιας ανώδυνης και σύντομης αιμοληψίας. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικές ορμόνες, χάρη στις οποίες επιτυχγάνεται το απαραίτητο αποτέλεσμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο παγώνει η τριχόπτωση, ενώ η υφή της τρίχας δυναμώνει. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το χνουδωτό, δίνοντας σταδιακά την όψη κανονικών τριχών.

 

Η Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης διαρκεί λιγότερο απο 45 λεπτά, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στα πρώτα στάδια της αραίωσης, αυτή η θεραπεία θα σας “λύσει” τα χέρια.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)