Νέα

Αποτρίχωση με λέιζερ vs Αποτρίχωση με κερί: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου

Αποτρίχωση με Laser ή με κέρι, να ένα ζήτημα και ένα δίλημμα που απασχολεί πολλούς από εμάς. Ο στόχος είναι η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με έναν σχετικά ανώδυνο και εύκολο τρόπο. Κάθε μέθοδος αποτρίχωσης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω. Στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας όμως για να έχουμε οριστική λύση θα πρέπει να επιλέξουμε την αποτρίχωση με Laser.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ

Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί μια από τις παλαιότερες μεθόδους αποτρίχωσης. Κατά την αποκόλληση του κεριού αφαιρείται η τρίχα από την ρίζα της. Συνήθως τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 4 εβδομάδες. Μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα και στο πρόσωπο και οι επαναλαμβανόμενες συνεδρίες εξασθενούν την τρίχα και βοηθούν στην αραίωση της. Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι:

  • Σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως το ξυραφάκι και τις κρέμες το κερί αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα της με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε το δέρμα μας χωρίς τρίχες για σαφώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης με το κερί δεν αφαιρούνται μόνο οι τρίχες αλλά και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα με αποτέλεσμα να αφήνει το δέρμα ιδιαίτερα απαλό μετά την εφαρμογή.
  • Αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή σε σχέση με την αποτρίχωση με Laser.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο από αισθητικούς όσο και από εμάς τους ίδιους στο σπίτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Η αποτρίχωση με Laser αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αποτρίχωσης και την Νο1 επιλογή για τους περισσότερους όταν σκέφτονται να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος και συνήθως απαιτούνται από 5 εώς 10 συνεδρίες ανάλογα την περιοχή και το είδος της τρίχας. Το Laser στοχεύει στο θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας τον βολβό με αποτέλεσμα να μην ξαναδημιουργείται. Τα βασικά πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser είναι:

  • Ø Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με Laser είναι μόνιμο. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
  • Ø Αποτελεί μια ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδος που εφαρμόζεται από γιατρό.
  • Ø Εφαρμόζεται όλο το χρόνο χωρίς παύσεις λόγω καλοκαιριού.
  • Ø Γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

 

Τα DR FIGURA έχουν επενδύσει στη χρήση διοδικού Laser καθώς αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αποτρίχωσης. Το κόστος διαμορφώνεται από την περιοχή που θα επιλέξετε και τις συνεδρίες που θα χρειαστείτε για να απαλλαγείτε μόνιμα από την τριχοφυΐα.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)