Νέα

Είναι η μεταμόσχευση η μόνη λύση στην τριχόπτωση;

Είναι η μεταμόσχευση η μόνη λύση στην τριχόπτωση; Η αλήθεια είναι πως σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη παρέμβαση είναι η μόνη λύση!

Η μεταμόσχευση είναι η μόνη λύση στην τριχόπτωση! Αυτό υποστηρίζουν πολλοί τον τελευταιο καιρό. Είναι όμως αλήθεια;

Περισσότεροι οι άντρες, αλλά και αρκετές γυναίκες, ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα της τριχόπτωσης. 

Η αλωπεκία είναι η συνηθέστερη αιτία απώλειας μαλλιών και στην πραγματικότητα είναι απλά μία διαταραχή της ισορροπίας των τριχών που χάνουμε με αυτές που αναγεννώνται.  Οι πιο συχνές μορφές της είναι η ανδρογενετική αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία, οι οποίες είναι προοδευτικές αλλά και μόνιμες καταστάσεις, αναστρέψιμες μόνο με μεταμόσχευση. Η κληρονομικότητα, οι ορμόνες, η ηλικία αλλά και η φαρμακευτική αγωγή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και την εξέλιξη τους. 

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η αλωπεκία δεν περιορίζεται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής αλλά επίσης και στα φρύδια όπως και στα γένια, στους άνδρες. 

Πως θα την αντιμετωπίσουμε; 

Αρχικά, θα πρέπει να επικοινωνηθεί το πρόβλημα με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό έγκαιρα. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό ενδεχομένως να μπορέσουμε να επέμβουμε με μία αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Είναι διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται αίμα από τον ενδιαφερόμενο, γίνεται φυγοκέντρηση και απομονώνεται το Plasma στο οποίο προσθέτουμε βιταμίνες και επανεισάγεται, μέσω ενέσεων, στον οργανισμό δυναμώνοντας και ενισχύοντας την υπάρχουσα τριχοφυΐα.

Σε περίπτωση που έχει ήδη χαθεί η τριχοφυΐα προχωρούμε σε μεταμόσχευση. Παλαιότερα η μεταμόσχευση γινόταν με τη μέθοδο FUT όπου ολόκληρη γραμμή (strip) αφαιρούνταν από τη δότρια περιοχή και μεταφερόταν στην πάσχουσα περιοχή. Με τον καιρό απεδείχθη πως η μέθοδος αυτή άφηνε ουλές στη δότρια περιοχή. Επίσης δεν έδινε τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν έδινε φυσικό αποτέλεσμα. 

Η μέθοδος αυτή αντικαταστάθηκε από την FUE. Σε αυτή τη μέθοδο τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται μεμονωμένα και μετεμφυτεύονται στην πάσχουσα περιοχή αφήνοντας τη δότρια περιοχή αναλλοίωτη μετά το πέρας των 2 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από 2 μήνες. Για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 8 – 10 μήνες. 

Στην περιοχή της μεταμόσχευσης φυτρώνουν νέα υγιή μαλλιά καθώς τα μοσχεύματα λαμβάνονται από μία περιοχή η οποία δεν επηρεάζεται από παράγοντες απώλειας μαλλιών. Κάθε νέο τριχοθυκάκιο μας δίνει 3-4 νέες τρίχες με αποτέλεσμα η περιοχή να πυκνώνει και να γεμίζει. 

Σε ποιες περιοχές μπορούμε να κάνουμε μεταμόσχευση; 

Συνήθως η μεταμόσχευση προτιμάται για την κεφαλή καθώς εκεί αντιμετωπίζουμε συχνότερα το πρόβλημα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα ανδρικά γένια. 

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης εφαρμόζεται με εκπληκτικά αποτελέσματα και στην περιοχή των φρυδιών, καθώς είναι μία από τις περιοχές οι οποίες έπειτα από την απώλεια τριχών στην περιοχή δεν γεμίζει με τρίχες στα επιθυμητά σημεία αλλά δημιουργούνται αντιαισθητικά κενά. 

Ενημερωθείτε για την προσφορά μεταμόσχευσης ΕΔΩ


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)