Νέα

Εμφύτευση μαλλιών: κίνδυνοι κι επιπλοκές

Εμφύτευση μαλλιών: κίνδυνοι κι επιπλοκές. Η εμφύτευση μαλλιών είναι μια ασφαλής αισθητική επέμβαση που κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Εμφύτευση μαλλιών; Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 60% αύξηση από το 2014, 1 στους 13 άντρες έχει ήδη υποβληθεί σε εμφύτευση, σε σημείο που να θεωρείται η δημοφιλέστερη επέμβαση μεταξύ των ανδρών, ενώ 13% από τους ασθενείς που την επιλέγουν είναι γυναίκες.

Ο λόγος που η εμφύτευση μαλλιών ανεβαίνει σε δημοφιλία με τόσο γρήγορους ρυθμούς είναι απλός και κατανοητός: είναι η μοναδική μέθοδος οριστικής αντιμετώπισης της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες, που χαρίζει ένα εντυπωσιακό, μόνιμο και απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, όταν άλλες θεραπείες για την τριχόπτωση έχουν σταθεί ανεπαρκείς.

Με την απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει στον ασθενή μια ζώνη σταθερής τριχοφυΐας που να λειτουργεί ως δότρια περιοχή, η εμφύτευση μαλλιών πραγματοποιείται είτε με την εξαγωγή δερματικής λωρίδας (μέθοδος FUT,) είτε με τη μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή (μέθοδος FUE,) που είναι και η τελευταία εξέλιξη στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Εμφύτευση μαλλιών

Εμφύτευση μαλλιών

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι του με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Δεδομένου ότι έχουν γίνει μικρές τομές και ράμματα, ο ασθενής φοράει έναν ειδικό επίδεσμο για όσο καιρό του υποδείξει ο γιατρός.

Τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από μια τέτοια επέμβαση είναι σπάνια και περιλαμβάνουν:

-πόνο ή / και οίδημα στην περιοχή της εμφύτευσης

-λοίμωξη (θυλακίτιδα)

-βλάβη ή / και θάνατο των μεταμοσχευμένων θυλάκων

-αιμορραγία

-αλλαγές στο χρωματισμό του δέρματος

-τραυματισμός της δότριας περιοχής για μελλοντική συλλογή

-hair shocκ (μόνιμη απώλεια μαλλιών)

Αν ο ασθενής ακολουθήσει κατά γράμμα τις μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού, ο κίνδυνος της λοίμωξης ελαχιστοποιείται από την τήρηση των κανόνων.

Βέβαια, ο ασθενής δεν είναι ο μόνος που καλείται να ακολουθήσει το ιατρικό πρωτόκολλο. Οι επιπλοκές από μια εμφύτευση μαλλιών, αν και σπάνιες, συνήθως συναντώνται σε περιπτώσεις όπου διακυβεύεται η ασφάλεια του ασθενούς, είτε επειδή η επέμβαση δε γίνεται σε στείρον περιβάλλον, είτε επειδή δε χρησιμοποιούνται εργαλεία μιας χρήσης, όπως θα έπρεπε. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές στη μεταμόσχευση μαλλιών παρατηρούνται σε κλινικές που λειτουργούν χωρίς άδεια, από μη εξειδικευμένους γιατρούς που δεν έχουν την εμπειρία ή την απαιτούμενη εκπαίδευση να προβούν σε εμφύτευση, αλλά επιλέγουν να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, παρακινούμενοι από το εύκολο κέρδος.

Τι πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος ασθενής;

Επομένως, ο υποψήφιος ασθενής οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του κατάλληλου γιατρού / κλινικής για μεταμόσχευση μαλλιών. Συνήθως δελεάζεται από το χαμηλό κόστος, επιλέγοντας να βάλει τη δική του ασφάλεια σε δεύτερη μοίρα. Δείχνει την προτίμηση του σε “φθηνά τουριστικά πακέτα” που υπόσχονται κλινικές άλλων χωρών με αμφιβόλου ποιότητας συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και μη πιστοποιημένους ή έμπειρους γιατρούς ή / και ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του γιατρού και της κλινικής που θα πραγματοποιήσετε την εμφύτευση μαλλιών. Όχι μόνο για να αποφύγετε τους πιθανούς κινδύνους, αλλά και για να έχετε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών σας.

Η κλινική μας, απαρτίζεται από μια ομάδα πιστοποιημένων γιατρών και εκπαιδευμένου προσωπικού. Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μια ασφαλή και πετυχημένη εμφύτευση μαλλιών, με γνώμονα τις προσδοκίες του ασθενούς. Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια του, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την επέμβαση.

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Μάθετε περισσότερα:

Μεταμόσχευση μαλλιών: απαντήσεις στις πιο σημαντικές απορίες σας

Είναι η μεταμόσχευση η μόνη λύση στην τριχόπτωση;


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)