Νέα

FUT+FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ

Η επιλογή της σωστής μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί μια κρίσιμη απόφαση που απαιτεί ολοκληρωμένη ενημέρωση και κατανόηση γύρω από τις μεθόδους μεταμόσχευσης που υπάρχουν καθώς και τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της καθεμιάς.

Οι δύο κύριες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUT και η FUE. Και οι δύο αποτελούν αποτελεσματικές τεχνικές αποκατάστασης μαλλιών, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Το εξειδικευμένο μας ιατρείο Dr Figura μπορεί να εφαρμόσει και τις 2 μεθόδους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε υποψηφίου. Ας αναλύσουμε όμως τις δύο αυτές μεθόδους.

FUT (Follicular Unit Transplantation) Μέθοδος

Αποτελεί μια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών κατά την οποία αφαιρείται μια λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (δότρια περιοχή). Για αυτό το λόγο η FUT είναι γνωστή ως χειρουργική επέμβαση «strip».  Αφού αφαιρεθεί αυτή η λωρίδα διαχωρίζεται κάτω από το μικροσκόπιο ώστε να συλλεχθούν τα τριχοθυλάκια. Η δότρια περιοχή ράβεται και τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται στην λήπτρια περιοχή με την χρήση ειδικής βελόνας. Η μέθοδος FUT αφήνει μια ουλή στην περιοχή όπου αφαιρείται η λωρίδα δέρματος πλάτους ενός χιλιοστού.

FUE (Follicular Unit Extraction) Μέθοδος

Αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών κατά την οποία μεμονωμένα τριχοθυλάκια εξάγονται απευθείας από τη δότρια περιοχή του ασθενούς δηλαδή το πίσω μέρος της κεφαλής. Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια αυτά διατηρούνται και προστατεύονται μέχρι την τοποθέτησή τους. Δημιουργούνται τα κατάλληλα σημεία-υποδοχές στην λήπτρια περιοχή στα οποία με προσοχή και λεπτομέρεια τοποθετούνται ένα ένα τα τριχοθυλάκια. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας χρησιμοποιούνται ειδικά μικροσκόπια και εξελιγμένα μικροσκοπικά εργαλεία τόσο κατά των διαχωρισμό των τριχοθυλακίων όσο και κατά την τοποθέτησή τους.

FUT VS FUE

ΔΙΑΦΟΡΕΣ FUT/FUE

FUT

FUE

Δημιουργία ουλών

Ναι

Οχι

Χρόνος ανάρρωσης

10-15 ημέρες

5-7 ημέρες

Κίνδυνος επιπλοκών

Ελάχιστος ως καθόλου

Ελάχιστος ως καθόλου

Πόνος

Ναι

Ελάχιστος

Φυσικό Αποτέλεσμα

Ναι

Ναι

Ποσοστό Επιτυχίας

Υψηλό

Υψηλό

Κόστος

Μικρότερο

Μεγαλύτερο

 

Η συμβουλή του ιατρείου DR FIGURA

Ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός και η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να σας δυσκολεύει. Η εξειδικευμένη ομάδα του Dr Figura βρίσκεται δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει και να σας ενημερώσει και για τις δύο μεθόδους ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη. Κλείστε ραντεβού μαζί μας για μια προσωπική αξιολόγηση για να καθορίσουμε τον αριθμό των τριχοθυλακίων και το κόστος.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)