Νέα

Νέες επαναστατικές μέθοδοι εμφύτευσης μαλλιών

Νέες επαναστατικές μέθοδοι για την εμφύτευση μαλλιών!

Τα τελευταία χρόνια η μεταμόσχευση μαλλιών έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται μέσα από σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Πλέον κάνουμε λόγο για απολύτως ασφαλείς διαδικασίες, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη εμπειρία και άριστα αποτελέσματα στα άτομα που επιθυμούν να δουν την εικόνα τους να βελτιώνεται.

Περίπου το 60% των ανδρών και το 50% των γυναικών του παγκόσμιου πληθυσμού θα βιώσει απώλεια μαλλιών σε κάποιο στάδιο της ζωής του. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση που -σε προχωρημένες περιπτώσεις- μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις και να οδηγήσει ακόμη και σε  κοινωνική απομόνωση.

Με την πάροδο του χρόνου, η συνθήκη αυτή δημιουργούσε ολοένα και περισσότερο την ανάγκη για επιστημονική έρευνα πάνω στις μεθόδους αντιμετώπισης της απώλειας μαλλιών. Η πρώτη μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόστηκε στην Ιαπωνία το 1939. Έκτοτε οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν μέσα στο χρόνο αφορούσαν σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής με βασικούς στόχους την ασφάλεια του ασθενούς και το φυσικό αποτέλεσμα.

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι εφαρμογής μεταμόσχευσης μαλλιών περιλαμβάνουν την FUE (Follicular Unit Extraction) και FUT (Follicular Unit Transfer). Πρόκειται για δύο επαναστατικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά. Με τις συγκεκριμένες τεχνικές δόθηκε λύση στο πρόβλημα της εμφανούς μεταμόσχευσης, προσφέροντας μία φυσική εικόνα στη γραμμή των μαλλιών και, κατ’ επέκταση, στο πρόσωπο συνολικά.

Ποιες είναι όμως οι νέες επαναστατικές μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Εκτός από τις  «παραδοσιακές» μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν και μερικές άλλες πιο πρόσφατες. Θα μπορούσαν μάλιστα να χαρακτηριστούν και επαναστατικές. Αν λοιπόν ψάχνετε για την καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να σκεφτείτε και αυτές τις ομολογουμένως πιο σπάνιες αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθόδους.

-Μεταμόσχευση μαλλιών από το σώμα

Η εν λόγω μέθοδος είναι γνωστή ως  Body Hair Transplant FUE (BHT FUE).

Σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών δεν υπάρχουν αρκετά μαλλιά στη δότρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος FUE ή FUΤ. Αυτοί οι ασθενείς είναι σπάνιες περιπτώσεις και δεν μπορούν να θεωρούνται υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών ή δεν θα έχουν ένα τόσο φυσικό αποτέλεσμα όπως άλλοι ασθενείς. Πλέον όμως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει με την μέθοδο FUE μεταμόσχευση τριχών από σημεία του σώματος πέρα από το τριχωτό της κεφαλής όπου υπάρχει έντονη τριχοφυΐα.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η μέθοδος αυτή είναι σχετικά νέα και ως εκ τούτου δεν είναι και πολλοί οι γιατροί που ειδικεύονται σε αυτή. Επιπλέον, δεν είναι όλοι οι ασθενείς ιδανικοί υποψήφιοι γι’ αυτήν, οπότε υπάρχει πάλι η περίπτωση κάποιος ασθενής να μην μπορεί να κάνει ούτε μεταμόσχευση από το τριχωτό της κεφαλής, αλλά ούτε και μεταμόσχευση με τρίχες του σώματος.

-Μεταμόσχευση μαλλιών με ρομπότ

Η μεταμόσχευση μαλλιών πλέον μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός ρομπότ. Όταν λοιπόν μιλάμε για ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών δεν μιλάμε για μικρά ρομποτάκια που θα μεταφέρουν τα μαλλιά ή κάτι τέτοιο. Στην ουσία μιλάμε για ένα ειδικό μηχάνημα απεικόνισης κι επιλογής υγειών τριχών το οποίο κάνει την συγκομιδή μοσχευμάτων πολύ εύκολη και χωρίς την ανάγκη για ράμματα ή τη δημιουργία έστω και μικρών ουλών στο τριχωτό της κεφαλής. Με τον ίδιο υψηλής ποιότητας και ακρίβειας εξοπλισμός που κάνει πραγματικά  και την εμφύτευση μαλλιών.

Tο ρομπότ μετράει αυτόματα όλα τα μοσχεύματα που έχουν αφαιρεθεί και καταγράφει τον συνολικό αριθμό τους. Έτσι, κάθε ασθενής γνωρίζει ακριβώς σε ποιο βαθμό τα μαλλιά έχουν μεταμοσχευθεί. Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας παρέχονται ισχυρά μοσχεύματα κάτι που σημαίνει πως ακόμη και το χιλιοστό μόσχευμα είναι της ίδιας ποιότητας με το πρώτο μόσχευμα. Είναι γεγονός ότι τα ρομπότ δεν κουράζονται. Έτσι εξαλείφεται η πιθανότητα ανθρώπινου σφάλματος που σχετίζεται με τη συγκομιδή κατά τη διάρκεια χειρωνακτικών διαδικασιών. Παρέχεται, λοιπόν, σταθερή ποιότητα μοσχεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Με άλλα λόγια, η μεταμόσχευση μαλλιών με ρομπότ είναι μία παραλλαγή της μεθόδου FUE η οποία είναι σαφώς πιο γρήγορη και πιο ακριβής και μπορεί να δώσει και καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα

Εννοείται ότι ο εξοπλισμός γι’ αυτές τις επεμβάσεις είναι πολύ ακριβός και απαιτεί και ειδικές γνώσεις κι εξειδίκευση όσον αφορά τη χρήση και τον χειρισμό του.

-Μεταμόσχευση μαλλιών με βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα πλέον αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλο στη φαρέτρα των γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα από τα οποία δημιουργούνται όλα τα άλλα κύτταρα του οργανισμού μας. Έρευνες έδειξαν ότι η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σε περιοχές που έχει γίνει απώλεια τριχών μπορεί να προσφέρει στα τριχοθυλάκια της περιοχής τις πρωτεΐνες που χρειάζονται για την παραγωγή νέων τριχών.

Τα απαραίτητα βλαστοκύτταρα βρίσκονται στο λίπος του ασθενή, οπότε σε πρώτη φάση ο γιατρός θα αφαιρέσει με ανώδυνο τρόπο λίγο λίπος από τον ασθενή. Στη συνέχεια, το λίπος αυτό θα αποσταλεί σε ένα ειδικό εργαστήριο όπου και θα γίνει η απομόνωση των απαραίτητων βλαστοκυττάρων, τα οποία και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στην προβληματική περιοχή. Η επέμβαση αυτή δεν ολοκληρώνεται σε μία συνέδρια και ο ασθενής βλέπει εμφανή διαφορά στα μαλλιά του με κάθε επίσκεψη. Πρόκειται για μία πραγματικά επαναστατική και υπερσύγχρονη μέθοδο.

 

Μάθετε περισσότερα:

Μεταμόσχευση μαλλιών: απάτη ή μονόδρομος;

 

 

 

Ιατρική Ομάδα Μεταμόσχευσης

DR FIGURA      Τμήμα Αθηνών

MD PhD Παπάζογλου Παναγιώτης


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)