Νέα

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision), θα σας εντυπωσιάσει με τα αποτελέσματα της!

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία μας. Η απώλεια τους εκτός από την εμφάνιση μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία των ανθρώπων. Για καλή τύχη όλων, υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι που θα αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Μία από αυτές, δεν είναι άλλη από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision). Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη και πλέον προηγμένη μέθοδος για την αποκατάσταση των κενών που δημιουργεί η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ενημερωθείτε για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών στα Figura αλλά και για όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μετεγχειρητική περίοδο!

Τι είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision);

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision) είναι η δημοφιλέστερη και πλέον προηγμένη μέθοδος για την αποκατάσταση των κενών που δημιουργεί η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Αποτελεί ελαφρώς επεμβατική μέθοδο με εντυπωσιακά και κυρίως φυσικά αποτελέσματα. Η εφαρμογή της αφορά την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων, συνήθως από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος της κεφαλής. Σπανίως λαμβάνονται και τριχοθυλάκια από το στήθος ή τα γένια. Τα μοσχεύματα λαμβάνονται, από τις παραπάνω περιοχές, με όργανα μικροχειρουργικής επέμβασης. Μετά την διάνοιξη μίκρο-οπών στη πάσχουσα περιοχή ακολουθεί η διαδικασία εμφύτευσης των μοσχευμάτων.

Πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι πως Όχι! Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμόζεται τοπική αναισθησία καθιστώντας την εφαρμογή άνετη και κυρίως ανώδυνη για τον ασθενή. Ο χρόνος που θα διαρκέσει η διαδικασία διαφέρει, καθώς σχετίζεται με τον αριθμό των εξαχθέντων μοσχευμάτων.

Τι πρέπει να προσέξετε μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision);

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η χρονική περίοδος επούλωσης είναι περίπου 7 ημέρες. Κατά το πέρας αυτών των ημερών δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, πόνος ή δυσφορία. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να δώσετε προσοχή σε μερικά tips που θα κάνουν τη διαδικασία επούλωσης πιο εύκολη.

Day 1

Μετά την ολοκλήρωση της Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision), μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ένας επίδεσμος θα έχει τοποθετηθεί στο σημείο της μεταμόσχευσης έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν αιμορραγία. Σε περίπτωση μικρής ενόχλησης ή πόνου, τα απλά παυσίπονα θα σας βοηθήσουν. Τις πρώτες ημέρες συστήνεται να κοιμάστε τοποθετώντας το κεφάλι σας πάνω σε 2 μαξιλάρια για την αποφυγή πρηξίματος.

Day 2 to 7

Η δεύτερη ημέρα ίσως είναι η πιο απαιτητική. Ο επίδεσμος θα αφαιρεθεί και εσείς θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καλό θα ήταν να μην κάνετε απότομες κινήσεις αλλά και να κοιμάστε ανάσκελα έτσι ώστε να μην υπάρξει τριβή των μοσχευμάτων ή κάποιος τραυματισμός. Οι επόμενες ημέρες είναι ανώδυνες, ενώ το πρώτο λούσιμο των μαλλιών συστήνεται την 3η ή 4η ημέρα. Μπορεί να υπάρξει οίδημα, το οποίο θα υποχωρήσει μετά την 4η ημέρα.

The day after

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, καθώς η όλη διαδικασία εφαρμόζεται με βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών της κεφαλής σεβόμενα τη συμμετρία και αρμονία του προσώπου. Τα αποτελέσματα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Εxcision) είναι μόνιμα. Η αρχικώς μεταμοσχευμένη τρίχα θα πέσει λίγες εβδομάδες μετά τη διαδικασία ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν 12 εβδομάδες μετά. Η τελική τους μορφή θα είναι πλήρως ορατή έναν χρόνο μετά τη διαδικασία.

Ήρθε η στιγμή να αφήσετε τους ενδυασμούς στην ακρή και να τολμήσετε το επόμενο βήμα που θα αλλάξει τόσο την εμφάνισή όσο και την ψυχολογία σας. Στα Dr Figura έχετε την ευκαιρία!


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)