Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: τι πρέπει να προσέξεις πριν πάρεις την τελική απόφαση;

Μεταμόσχευση μαλλιών- Τι πρέπει να προσέξεις;

Αν ανήκεις στα 2/3 του πληθυσμού των ανδρών, που μέχρι την ηλικία των 35 εμφανίζουν ένα είδος τριχόπτωσης, είναι λογικό να σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε μεταμόσχευση μαλλιών, αν θέλεις να αντιστρέψεις την απώλεια των μαλλιών σου και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Το ίδιο λογικό είναι να κάνεις την ανάλογη έρευνα, ώστε να αποφύγεις την παραπληροφόρηση και να δεις τις επιλογές σου.

Τι πρέπει να προσέξεις, για να διασφαλίσεις την επιτυχία μιας τέτοιας επέμβασης;

Το ποσοστό επιτυχίας της εμφύτευσης μαλλιών καθορίζεται από δύο παράγοντες:

την ποιότητα και ποσότητα των διαθέσιμων μαλλιών του ασθενούς

την πιστοποίηση, εμπειρία και τεχνογνωσία του γιατρού που θα εφαρμόσει την επέμβαση.

Η ποιότητα των διαθέσιμων μαλλιών

Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών, που γίνεται με τοπική αναισθησία, αφαιρούνται τριχοθυλάκια από το πίσω ή πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής του ασθενούς (δότρια περιοχή). Με τη μέθοδο FUT ή FUE, εμφυτεύονται, για να καλύψουν την περιοχή με αραίωση (λήπτρια.) Οι τρίχες στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι πιο ανθεκτικές στις ανδρικές ορμόνες που προκαλούν τριχόπτωση. Γι’αυτό χρησιμεύουν στη μεταμόσχευση μαλλιών, για να δώσουν ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Αν ο αριθμός των τριχών που έχεις χάσει υπερβαίνει τον αριθμό των τριχών που είναι διαθέσιμες στη δότρια περιοχή, δε θα πετύχεις ομοιόμορφη κάλυψη στο τριχωτό της κεφαλής σου. Οπότε, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείς ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών με μια δωρεάν διάγνωση.

 Η ποσότητα των διαθέσιμων μαλλιών

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εμφύτευσης μαλλιών, στο οποίο οφείλει και τη δημοφιλία της, είναι ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά είναι μόνιμα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έχει απλουστευτεί σα διαδικασία χάρη στη νέα μέθοδο FUE. Επιτρέπει τη λήψη μεγαλύτερου αριθμού μοσχευμάτων, έχει οδηγήσει σε μια μια έκρηξη νέων κλινικών παγκοσμίως και σε μια αύξηση των μη αδειοδοτημένων χειρουργών, που προσφέρουν υψηλό αριθμό μοσχευμάτων σε χαμηλές τιμές. Ο υψηλός αριθμός τριχοθυλακίων μπορεί να είναι δελεαστικός, αλλά τα μαλλιά της δότριας περιοχής είναι ένας εξαντλήσιμος πόρος. Η διατήρηση τους είναι σημαντική για το μέλλον, αν χρειαστεί να διορθώσεις μια αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών. Ο σωστός γιατρός θα δει πώς μπορεί να πετύχει τη μεγαλύτερη αισθητική βελτίωση με τον μικρότερο απαιτούμενο αριθμό τριχοθυλακίων. Οπότε, το δεύτερο βήμα είναι να σιγουρευτείς ότι ο αριθμός των τριχοθυλακίων που θα συμφωνήσεις να εμφυτευτούν οφείλεται στις ανάγκες σου και όχι στην τιμή τους.

Η πιστοποίηση, εμπειρία και τεχνογνωσία του γιατρού

Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι: “Θα αισθανόμουν πιο ασφαλής στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού ή ενός τεχνίτη χωρίς άδεια που μπορεί να έχει ελάχιστες ιατρικές γνώσεις;” Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία, όταν πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους γιατρούς. Έχει εύκολη μετεγχειρητική πορεία και αμελητέες έως μηδαμινές παρενέργειες. Όμως, δεν τηρείται πάντα η νομική απαίτηση να πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένο γιατρό ως χειρουργική επέμβαση, ιδιαίτερα σε χώρες που βασίζονται κατεξοχήν στον ιατρικό τουρισμό. Δηλαδή, όχι μόνο διακυβεύεται η υγεία σου, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερα από αυτά που υπολόγιζες, για να διορθώσεις ένα κακό αποτέλεσμα. Άρα, το τρίτο βήμα είναι να σκεφτείς πόσο στοιχίζει η ασφάλεια της διαδικασίας και το εγγυημένο αποτέλεσμα. Αυτά τα δυο θα πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου, αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Στα Dr. Figura η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ανώδυνη και ασφαλής ιατρική πρακτική, που πραγματοποιείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους κι έμπειρους γιατρούς, με γνώμονα τις ιδιαίτερες δεξιότητες που απαιτεί μια τέτοια επέμβαση και την ανεπτυγμένη αισθητική αντίληψη που χρειάζεται για ένα φυσικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;

Μεταμόσχευση μαλλιών: απάτη ή μονόδρομος;


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)