Νέα

Πώς θα απαλλαγείτε από τη μόνιμη τριχοφυΐα;

Πώς θα απαλλαγείτε από τη μόνιμη τριχοφυΐα; Η ανδρική αποτρίχωση είναι γεγονός!

Η αποτρίχωση θεωρείται πλέον μέρος της ανδρικής περιποίησης και είναι τόσο διαδεδομένη, που υπάρχει πλέον ευρέως αποδεκτός όρος γι’ αυτήν: manscaping. Σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη της Manscaped, 69% των ανδρών κάνουν τακτικά αποτρίχωση και 81,6% την έχουν σίγουρα δοκιμάσει.

Γιατί οι άνδρες κάνουν αποτρίχωση;

Για αισθητικούς λόγους και για λόγους υγιεινής. Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα δεν είναι μόνο γυναικείο ζήτημα προς επίλυση. Αντιθέτως, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες εκτάσεις έντονης τριχοφυΐας στο σώμα τους, που είτε τις θεωρούν αντιαισθητικές και θέλουν να τις αποτριχώσουν, είτε τους προκαλούν ερεθισμό και κνησμό, που μπορεί να ενταθεί κατά τους καλοκαιρινές μήνες.

Ποιες είναι οι ανδρικές επιλογές για αποτρίχωση σώματος;

Υπάρχουν σίγουρα οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα της περιοχής με ξυραφάκι ή μηχανή, η αποτρίχωση με κερί και οι αποτριχωτικές κρέμες. Όμως καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν ενδείκνυται για ευαίσθητα δέρματα και ποτέ το αποτέλεσμα δε διαρκεί παραπάνω από λίγο καιρό. Η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, όταν γίνεται με τους συνηθισμένους τρόπους αποτρίχωσης. Όποιος προσπάθησε να τριμάρει μια δυσπρόσιτη περιοχή στο σώμα του (π.χ. πλάτη) μπορεί σίγουρα να καταλάβει την ευκολία του να μην χρειάζεται να το επαναλάβει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Γιατί οι άνδρες επιλέγουν αποτρίχωση σώματος με laser;

Επειδή οι τρίχες στο ανδρικό σώμα τείνουν να έχουν πιο πυκνές και τραχιές, η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να είναι σωτήρια λόγω της ικανότητάς της να εξουδετερώνει την τριχοφυΐα χωρίς να προκαλεί φλεγμονές και εγκαύματα, τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή χρόνιο ερεθισμό που σχετίζεται με πιο κοινές μεθόδους αποτρίχωσης. Η ανδρική περιποίηση γίνεται, δηλαδή, ευκολότερη, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το δέρμα και με ένα μόνιμο και φυσικό αποτριχωτικό αποτέλεσμα μετά το πέρας των συνεδριών.

Πώς γίνεται η αποτρίχωση σώματος με laser;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια διαδικασία, όπου μια συγκεκριμένη δέσμη φωτός παρακάμπτει την επιδερμίδα και στοχεύει τον θύλακα, απενεργοποιώντας τον αναπαραγωγικό κύκλο της τρίχας χωρίς να βλάπτει το δέρμα.

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Η διάρκεια και ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και την πυκνότητα της τριχοφυΐας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Dr. Figura προτείνει και εφαρμόζει το διοδικό laser για αποτρίχωση σώματος.

Γιατί το διοδικό laser ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λέιζερ;

-Το διοδικό laser δίνει μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης (σε βάθος 808 nm) από τα υπόλοιπα λέιζερ. Ανάλογα με την περιοχή αποτρίχωσης, μπορεί να χρειαστούν 6-8 συνεδρίες, με διαφορά 4-6 εβδομάδων, ώστε να στοχεύσουμε κάθε κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Το διοδικό laser χρειάζεται λιγότερες από τις απαιτούμενες συνεδρίες, αφού παρέχει ταχύτερα αποτελέσματα από άλλα λέιζερ.

-Είναι σχεδόν ανώδυνο, αφού η κεφαλή του διαθέτει σύστημα ψύξης, που προστατεύει την επιδερμίδα από τη θερμότητα.

-Το διοδικό λέιζερ έχει πολύ μεγάλο μέγεθος κηλίδας, άρα είναι ιδανικό για τις μεγάλες εκτάσεις μόνιμης τριχοφυΐας του ανδρικού σώματος (π.χ. πλάτη.)

-Είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για τις σκουρόχρωμες, που ειδάλλως διατρέχουν κίνδυνο υπερμελάγχρωσης ή δερματικής βλάβης, αφού τα υπόλοιπα λέιζερ δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν πλήρως τη μελανίνη του δέρματος και της τρίχας.

-Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Το διοδικό laserενδείκνυται ακόμα και σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα θυλακίτιδα.

Δεν χρειάζεται να έχετε επιφυλάξεις για την laser αποτρίχωση. Το διοδικό laser κάνει την ανδρική αποτρίχωση εύκολη υπόθεση, αφού σχεδόν όποιος δεν μπορεί να ανεχθεί το ξύρισμα και την αποτρίχωση με κερί είναι ιδανικός υποψήφιος για διοδικό λέιζερ.

Το Dr. Figura απενοχοποιεί και στηρίζει την ανδρική αποτρίχωση και είναι δίπλα σας, για να καλύψει κάθε ανάγκη της ανδρικής επιδερμίδας.

 

Μάθετε περισσότερα:

Αποτρίχωση για άνδρες: Πώς γίνεται και ποια είναι τα αποτελέσματα

 


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)