Νέα

Αυτοί είναι οι λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σας

Οι περισσότεροι άντρες βιώνουν τριχόπτωση, αλλά ακόμα κι αν είναι αναπόφευκτη, δε σημαίνει πως είναι και μη αντιστρέψιμη! Ποιοι είναι οι λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σας και πως θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση;

Η ανδρική αλωπεκία είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης στους άνδρες

Η απώλεια μαλλιών στους άντρες ξεκινά συνήθως είτε από την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής, είτε μπροστά με σταδιακή υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών. Το 95% όλων των περιπτώσεων τριχόπτωσης στους άνδρες οφείλεται στην ανδρογενετική αλωπεκία. Η ανδρικού τύπου τριχόπτωση οφείλεται συνήθως σε έναν συνδυασμό τριών παραγόντων που περιλαμβάνουν τη γενετική, την ηλικία και τις ορμόνες.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μοναδική μέθοδος αντιμετώπισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας! 

Η ανδρική φαλάκρα σχετίζεται με την αύξηση ενός ανδρογόνου που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT). Καθώς τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν στη ζωή ενός άνδρα, η αύξηση της DHT λεπταίνει την τρίχα, μειώνει τη διάρκεια ζωής της και προκαλεί σταδιακά τριχόπτωση. Ο βαθμός στον οποίο το τριχωτό της κεφαλής σας επηρεάζεται από αυτή τη διαδικασία είναι κληρονομικός.

Άλλοι λόγοι που ευθύνονται για την ανδρική τριχόπτωση είναι:

-Ιατρικοί λόγοι: οι πιο συχνές ασθένειες που σχετίζονται με την τριχόπτωση είναι οι διαταραχές του θυρεοειδούς και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα (λύκος, Χασιμότο κ.ά.) που συνήθως προκαλούν γυροειδή αλωπεκία μόνο στο τριχωτό της κεφαλής ή και σε ολόκληρο το σώμα. Η απώλεια μαλλιών στους άνδρες έχει επίσης συνδεθεί με καρκίνο του προστάτη, διαβήτη, παχυσαρκία και υπέρταση.

-Ψυχολογικοί λόγοι: υπάρχει μια μορφή τριχόπτωσης που μπορεί να προκληθεί από έντονο στρες, η λεγόμενη διάχυτη αλωπεκία, η οποία διακόπτει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχοθυλακίων και προκαλεί απώλεια των μαλλιών διάχυτα στο τριχωτό της κεφαλής.

-Κάποια φάρμακα όπως τα αντιπηκτικά, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιφλεγμονώδη σε συχνή χορήγηση μπορούν όλα να οδηγήσουν σε αραίωση μαλλιών ή φαλάκρα.

-Οι μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος ενδέχεται να επηρεάσουν και το τριχωτό της κεφαλής.

-Κακή διατροφή: παραδείγματα ελλείψεων βιταμινών που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών περιλαμβάνουν ανεπαρκείς πρωτεΐνες, βιοτίνη, ψευδάργυρο, σίδηρο κ.ά.

-Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης Α μπορεί επίσης να προκαλέσει τριχόπτωση.

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι ψυχολογικά ενοχλητική!

Αν και αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης για εκατομμύρια άνδρες, η ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος ή ακόμα και κατάθλιψη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης!

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;

Οι μη επεμβατικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης περιλαμβάνουν τη φωτοδυναμική και τη μεσοθεραπεία. Δεν έχουν παρενέργειες, ούτε απαιτούν χρόνο αποθεραπείας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες στα πρώιμα στάδια της τριχόπτωσης, αφού μπορούν ως ένα βαθμό να την αναστείλουν.

Η μεταμόσχευση μαλλιών δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης!

Περιλαμβάνει τη λήψη τριχοθυλακίων από μια περιοχή με σταθερή τριχοφυΐα και την επανεμφύτευσή τους στην περιοχή με αραίωση ή φαλάκρα. Δηλαδή, τα μαλλιά που προκύπτουν από τα νέα τριχοθυλάκια είναι φυσικά, εφόσον προέρχονται από ζώνη του τριχωτού του ίδιου του ασθενούς και μόνιμα, αφού τα νέα μαλλιά που αρχίζουν να αναπτύσσονται σε δέκα εβδομάδες δεν πέφτουν ποτέ! Μάλιστα, το τελικό αποτέλεσμα της εμφύτευσης μαλλιών φαίνεται οριστικά έναν χρόνο μετά την επέμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε δε σταματούν να αναπτύσσονται νέες τρίχες!

Η προσθετική μαλλιών προτιμάται συνήθως σε περιπτώσεις όπου η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ανέφικτη. Δε δίνει πλέον ψεύτικο αποτέλεσμα, όπως παλιότερα, αφού είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα πρόσθετα μαλλιά από τα φυσικά, ενώ το πλέγμα πάνω στο οποίο εμφυτεύονται είναι υποαλλεργικό και άρα δεν προκαλεί δυσφορία στον ασθενή.

Εάν αντιμετωπίζετε αραίωση στα μαλλιά σας ή φαλάκρα, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τους δερματολόγους του Dr. Figura για να μάθετε τη ρίζα του προβλήματος και να σταματήσετε την τριχόπτωση ή να επιλέξετε την κατάλληλη για σας μέθοδο ανάπτυξης νέων τριχών.

Διαβάστε εδώ 27 απαντήσεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών!


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)