Νέα

FUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επαναστατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών!

Η Μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό συμβαίνει γιατί η τριχόπτωση είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πανικό από τα πρώτα σημάδια εμφάνισής της. 

Αργά ή γρήγορα μια περιοχή στο κεφάλι μπορεί να δείχνει αραιωμένη ή φαλακρή. Αυτά είναι τα κακά νέα κι αν συμβούν, είναι αναπόφευκτα, αφού οι αιτίες της συνηθέστερης μορφής τριχόπτωσης, που ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία, είναι η γενετική και η κληρονομικότητα. Εδώ έρχεται η Μεταμόσχευση μαλλιών να δώσει τη λύση!

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκαταστήσετε την τριχοφυΐα σε μια αραιωμένη ή φαλακρή περιοχή στο τριχωτό της κεφαλής με μια μεταμόσχευση μαλλιών και να έχετε πλούσια και φυσικά μαλλιά εφ’ όρου ζωής, με την πιο εξελιγμένη μέθοδο εμφύτευσης, τη μέθοδο FUE.

Γιατί η μεταμόσχευση μαλλιών FUE “έχει ανέβει επίπεδο;”

Σε σύγκριση με την παλιότερη μέθοδο (FUT), η μεταμόσχευση μαλλιών FUE δεν αφήνει ορατές ουλές μετεγχειρητικά, καθώς η τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων και όχι μιας ολόκληρης λωρίδας από το τριχωτό της κεφαλής του ασθενούς. Κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτεί περισσότερη δεξιοτεχνία για τον χειρουργό, αλλά για τον ασθενή η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται αυθημερόν με τοπική αναισθησία, για να εξασφαλίσει ελάχιστη ενόχληση για τον ασθενή. Διαρκεί 4-8 ώρες περίπου και ο ασθενής είναι σε πλήρη εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της!

Δεν υπάρχει νυστέρι!

Με την παλιότερη μέθοδο, οι ασθενείς έπρεπε να περιμένουν από μία έως δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσουν τα ράμματα και να προχωρήσουν κανονικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Με τη μέθοδο FUE, δεν υπάρχει κλείσιμο τραύματος, γιατί δεν υπάρχει νυστέρι! Το νυστέρι έχει αντικατασταθεί από ειδικό εργαλείο σε σχήμα στυλό μεγέθους από 0,75 mm έως 1,35 mm, με το οποίο ο γιατρός επαναμφυτεύει μεμονωμένα τα τριχοθυλάκια στην περιοχή με αραίωση ή φαλάκρα (λήπτρια περιοχή,) από ζώνη σταθερούς τριχοφυΐας του ίδιου του ασθενούς (δότρια) που βρίσκεται στο πίσω ή/και πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Η δότρια ζώνη δεν επηρεάζεται από τα ανδρογόνα, οπότε τα τριχοθυλάκια που εξάγονται από εκεί αντιστέκονται στην τριχόπτωση.

Οι παρενέργειες ελαχιστοποιούνται

Χωρίς νυστέρι ή ράμματα, η διαδικασία αποκατάστασης μετά από μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι γρήγορη, με τους περισσότερους ασθενείς να επιστρέφουν στη δουλειά τους μέσα στις επόμενες μέρες. Οι περισσότεροι βιώνουν ελάχιστο πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Συνήθως δεν υπάρχει καμία ενόχληση και κάθε πιθανή ενόχληση μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα. Επίσης, χωρίς νυστέρι ή ράμματα, σπάνιοι κίνδυνοι και παρενέργειες, όπως αιμορραγία, φλεγμονή ή πρήξιμο της περιοχής ελαχιστοποιούνται, όταν ο ασθενής ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού.

Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό!

Με τη μεμονωμένη συλλογή των θυλακικών μονάδων, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται με τυχαίο τρόπο, ώστε η επέμβαση στη δότρια επέμβαση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή. Δεδομένου ότι τα ωοθυλάκια συλλέγονται με τυχαίο τρόπο, η εμφάνιση και η πυκνότητα της δότριας περιοχής επηρεάζονται ελάχιστα. Γι ΄αυτό η μέθοδος FUE απευθύνεται ακόμα και σε άτομα με λιγότερες τρίχες στη δότρια περιοχή, που δε θα ήταν ιδανικοί υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών FUT.

Το αποτέλεσμα είναι 100% μόνιμο!

Παρότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πέφτουν 1- 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση, αρχίζουν να αναπτύσσονται ξανά μετά από 3-6 μήνες και συνεχίζουν να το κάνουν για μια ζωή! Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται έναν χρόνο περίπου μετά την επέμβαση και είναι μόνιμο, μιας και το μόσχευμα προήλθε από ζώνη σταθερούς τριχοφυΐας του ασθενούς!

Η ιατρική ομάδα των Dr. Figura μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα της διαδικασίας, παρέχοντάς σας τις συμβουλές, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των ειδικών της από την αρχή της διαδικασίας της μεταμόσχευσης μαλλιών έως την ολοκλήρωση της μετέπειτα φροντίδας.

 

Μάθετε περισσότερα:

Μεταμόσχευση μαλλιών: τι πρέπει να προσέξεις πριν πάρεις την τελική απόφαση;

Μεταμόσχευση μαλλιών: Πριν και μετά – Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τη διαδικασία


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)