Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Πριν και μετά – Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τη διαδικασία

Μεταμόσχευση μαλλιών: η “εικόνα” μας είναι η δική σας εμφάνιση!

Στα Dr. Figura, η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται εύκολη υπόθεση με την μέθοδο FUE. Η πιο δημοφιλής κι εξελιγμένη μέθοδος εμφύτευσης που πραγματοποιείται χωρίς νυστέρι. Εγγυάται ένα πλούσιο και φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα!

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Στη μεταμόσχευση μαλλιών, υγιή τριχοθυλάκια του ίδιου του ασθενούς αφαιρούνται ανώδυνα από μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές με σταθερή τριχοφυΐα και επανεμφυτεύονται με ασφάλεια στην περιοχή με αραίωση.

Ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση της επέμβασης είναι τα δυο στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών που θα καθορίσουν την επιτυχία του αποτελέσματος

Κατά τον σχεδιασμό της επέμβασης, ο γιατρός θα αξιολογήσει και θα σχεδιάσει τόσο την περιοχή που θα παρέχει το μόσχευμα (δότρια περιοχή) όσο και την περιοχή που θα το λάβει (λήπτρια περιοχή.)

Μετά την προετοιμασία της δότριας περιοχής, εφαρμόζεται τοπική αναισθησία.

Κατά την πραγματοποίηση της επέμβασης, ο γιατρός χρησιμοποιεί μία λεπτή λαβίδα για την εξαγωγή των θυλακικών μονάδων. Τα μοσχεύματα εξάγονται μεμονωμένα από το πίσω ή / και πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Αμέσως μετά την εξαγωγή τους, οι ωοθυλακικές μονάδες καθαρίζονται, ταξινομούνται και τοποθετούνται σε ένα ειδικό διάλυμα που εξασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Η σωστή προετοιμασία και διατήρηση των θυλακικών μονάδων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της μεταμόσχευσης

Μόλις εξαχθεί ο απαιτούμενος αριθμός μοσχευμάτων, ο χειρουργός ξεκινά την εμφύτευση των θυλακικών μονάδων μία προς μία στη λήπτρια περιοχή. Η διαδικασία γίνεται με βάση την κατεύθυνση, τη γωνία και τα μοτίβα κατανομής της πυκνότητας των υπάρχοντών μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Η διαδικασία διαρκεί 4-8 ώρες περίπου, ανάλογα με την περίπτωση, και ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία – κι ας θεωρείται επέμβαση!

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής FUE είναι η γρήγορη διαδικασία επούλωσης της δότριας περιοχής. Όχι μόνο δεν αφήνει επιμήκη ουλή, όπως παλιότερες μέθοδοι, αλλά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του πέντε μέρες (κατά μέσο όρο) μετά την επέμβαση.

Το στάδιο του Shock Loss είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο

Δυο εβδομάδες περίπου μετά την επέμβαση, το 80% των μεταμοσχευμένων τριχών πέφτουν, αφήνοντας τις ρίζες τους ανέπαφες στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται shock loss και συνήθως πανικοβάλλει τον ασθενή, αν και θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Από αυτές τις ρίζες θα αναπτυχθούν σταδιακά νέες τρίχες (περίπου 3 έως 4 μήνες μετά) που δεν ξαναπέφτουν, επειδή προήλθαν από περιοχή του τριχωτού που δεν επηρεάζεται από την διυδροτεστοστερόνη (DHT) – ένα από τα κύρια ανδρογόνα που ευθύνεται για την ανδρική αλωπεκία.

Χρειάζεται ένας χρόνος περίπου, για να αναπτυχθούν όλα τα μεταμοσχευμένα μαλλιά και για να είναι πλήρως αισθητή η επιτυχία της θεραπείας. Το μόνιμο αποτέλεσμα της εμφύτευσης εγγυάται πυκνά, υγιή, φυσικά μαλλιά για μια ζωή!

Το Dr. Figura τονίζει τη σημασία επιλογής του σωστού επαγγελματία, ώστε όλα τα τριχοθυλάκια να μεταμοσχευθούν άθικτα, στην ίδια γωνία και κατεύθυνση με τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, πλήρως εναρμονισμένο με το πρόσωπό σας, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Κλείστε σήμερα κιόλας το ραντεβού σας για μια δωρεάν αξιολόγηση!

 

Μάθετε περισσότερα:

Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Μεταμόσχευση μαλλιών: απάτη ή μονόδρομος;


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)