Νέα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες σύγχρονες επεμβάσεις που επιλέγουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, του πιο κοινού τύπου ανδρικής τριχόπτωσης. Η επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από την δότρια περιοχή και τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα παρθούν για να καλύψουν το κενό.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE που αποτελεί και την πιο διαδεδομένη μέθοδο αφορά την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (δότρια ζώνη) και έπειτα τη τοποθέτησή τους ένα ένα στην λήπτρια περιοχή. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία με αποτέλεσμα να μην νιώθει κανένα πόνο ο ασθενής ενώ η μέθοδος αυτή δεν αφήνει κανένα σημάδι ή ουλές στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια δεν πέφτουν ποτέ καθώς εξάγονται από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας. Τα μαλλιά αποκτούν την χαμένη τους πυκνότητα προσφέροντας 100% φυσικό αποτέλεσμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Αρχικά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή για να προχωρήσει κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών. Στα DR FIGURA γίνονται μεταμοσχεύσεις καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς η εποχή δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα καθορίζεται μόνο από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ιατρικής ομάδας η οποία θα ορίσει σε συνεννόηση με τον πελάτη σε ποια ζώνη θα τοποθετηθούν και πόσα τριχοθυλάκια θα παρθούν.

Το μόνο που διαφέρει είναι ότι ανάλογα την εποχή που θα γίνει η μεταμόσχευση έχει και διαφορετικές μετεγχειρητικές οδηγίες. Το χειμώνα για παράδειγμα λόγω του ότι δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια δεν υπάρχει και ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος ή ερεθισμού στο σημείο της μεταμόσχευσης. Ως αποτέλεσμα η αποθεραπεία να γίνεται με λίγο γρηγορότερους ρυθμούς. Το καλοκαίρι από την άλλη πλευρά αποτελεί ιδανική περίοδο για να προχωρήσει κάποιος σε μεταμόσχευση καθώς το συνδυάζει με τις καλοκαιρινές του διακοπές και έχει χρόνο να ξεκουραστεί χωρίς να πρέπει να γυρίσει στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Είναι γεγονός πως τα μαλλιά μεγαλώνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι καθώς αυξάνεται ο ρυθμός αναγέννησης του δέρματος Είναι απαραίτητη η προστασία από τις ακτίνες του ηλίου το πρώτο 10ήμερο και για αυτό συνίσταται η χρήση καπέλου. Επίσης το μπάνιο στη θάλασσα δεν απαγορεύεται απλά θέλει λίγη προσοχή τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.

Το τελικό συμπέρασμα λοιπόν είναι πως η καλύτερη εποχή για την μεταμόσχευση μαλλιών είναι εκείνη που θα αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος αφού θα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες και θα έχει λύσει τυχόν απορίες. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του DR FIGURA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών όλο τον χρόνο.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)