Νέα

Αραίωση μαλλιών σε νεαρή ηλικία; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η αραίωση μαλλιών δε γνωρίζει από ηλικία!

Η αραίωση μαλλιών είναι ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι θα τους απασχολήσει σε μεταγενέστερη ηλικία. Ωστόσο, αυτή η διαπίστωση δεν ισχύει, αφού υπάρχουν πολλοί τύποι και αιτίες τριχόπτωσης που μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.

Ένας στους πέντε άντρες αρχίζει να χάνει τα μαλλιά του από την ηλικία των 20

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης από νεαρή ηλικία συνήθως αναστατώνουν το άτομο, γιατί το κάνουν να αισθάνεται λιγότερο ελκυστικό. Το πρώτο σημάδι που εμφανίζεται συνήθως στους νέους άντρες είναι η αραίωση στην κροταφική περιοχή της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών. Συνήθως ξεκινά με υπερβολική τριχόπτωση, όταν κάποιος χτενίζει, λούζει ή βάζει προϊόντα styling στα μαλλιά του.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες κάτω των 25 ετών μπορεί να εμφανίσουν απώλεια μαλλιών. Οι ορμονικές αλλαγές, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς και το στρες είναι οι συνηθέστερες αιτίες. Ειδικά το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που εντείνει το πρόβλημα της αραίωσης, αφού οι λεγόμενοι millennials αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα στρες από παλαιότερες γενιές.

Η διατροφή μπορεί επίσης να επηρεάσει έντονα την υγεία των μαλλιών και συνήθως οι νέοι αγνοούν τη σημαντικότητα της. Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεϊνών, καθώς και οι ελλείψεις σε ψευδάργυρο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά αποδυναμώνουν τους θύλακες των τριχών, προκαλώντας τριχόπτωση.

Η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης στους νέους άντρες είναι η γενετική

Το οικογενειακό ιστορικό τριχόπτωσης αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτού του τύπου ορμονικής τριχόπτωσης, που ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία. Συνδέεται με ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες, αφού προκαλείται από τις επιδράσεις μιας ορμόνης που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη ή DHT. Εκτός από την πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης στους νέους, η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μόνιμη και οδηγεί μελλοντικά σε φαλάκρα. Γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας!

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση στους νέους άντρες;

Η καθημερινή λήψη μιας πολυβιταμίνης ή συμπληρώματος βιοτίνης θα εξασφαλίσει ότι το σώμα σας έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να διατηρεί υγιή τα μαλλιά σας.

Η θεραπεία με μινοξιδίλη και φιναστερίδη επιβραδύνει την αραίωση, αλλά η διακοπή της ισοδυναμεί με επανέναρξη της τριχόπτωσης, οπότε δεν αποτελεί οριστική λύση. Επιπλέον, η πολύχρονη χρήση της φιναστερίδης μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες, όπως στυτική δυσλειτουργία.

Η μεσοθεραπεία ενίσχυσης του τριχωτού της κεφαλής είναι η ιδανική θεραπεία στην έναρξη της αραίωσης, διότι ενισχύει τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια, αυξάνει την παροχή αίματος στο ωοθυλάκιο και ενεργοποιεί τη φάση ανάπτυξης των μαλλιών χωρίς παρενέργειες.

Η θεραπεία φωτοδυναμικής Hair Energy, που βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του κόκκινου φωτός, αποτελεί επίσης μια μη επεμβατική μέθοδο αναχαίτισης της τριχόπτωσης, αφού βελτιώνει την πυκνότητα και την ποιότητα των μαλλιών ανώδυνα και χωρίς αντενδείξεις.

Η εμφύτευση μαλλιών δίνει οριστική λύση στην κληρονομική τριχόπτωση!

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει μεγάλη αποδοχή από νέους άντρες άνω των 21 ετών: είναι 100% ασφαλής, εφόσον εφαρμόζεται σε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και δεν αφήνει αντιαισθητικές ουλές, όπως παλιότερες μέθοδοι. Χαρίζει, μάλιστα, ένα μόνιμο αποτέλεσμα, αφού οι νέες τρίχες που αναπτύσσονται είναι ανθεκτικές στην DHT, την ορμόνη που ευθύνεται για την τριχόπτωση. Γι΄ αυτό, πολλοί νέοι τη θεωρούν πρώτη τους επιλογή στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης!

Η ανδρική τριχόπτωση είναι μια κοινή πάθηση, συνήθως κληρονομική, που δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους νέους άντρες. Στα Dr. Figura μπορούμε να βρούμε τη λύση, επιλέγοντας θεραπείες, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας!

 

Μάθετε περισσότερα:

Βήμα-βήμα η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών!

Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών;

 

 

 

 

 


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)