Νέα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η απώλεια μαλλιών επηρεάζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους γύρω μας τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία ανεξαρτήτως ηλικίας η οποία επηρεάζει την ψυχολογία του ατόμου που το υφίσταται, ο οποίος αναζητάει διάφορους τρόπους διακοπής της τριχόπτωσης. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη πραγματική λύση στο πρόβλημα της αραίωσης και υπάρχουν παντού πληροφορίες για την διαδικασία, τις τεχνικές που ακολουθούνται και το αποτέλεσμα που παρέχει. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι και αλήθειες γύρω από την μεταμόσχευση μαλλιών που θα εξετάσουμε παρακάτω.

ΜΥΘΟΣ 1: Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών δεν είναι φυσικό.

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών ήταν αφύσικο αρκετά χρόνια πριν όταν οι τεχνικές δεν ήταν εξελιγμένες όπως σήμερα. Σήμερα χάρη στην τεχνική της FUE το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης είναι απόλυτα φυσικό και μόνιμο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής. Από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (δότρια) αφαιρούνται τα απαραίτητα τριχοθυλάκια και τοποθετούνται με κινήσεις ακριβείας στην περιοχή που παρατηρείται η αραίωση. Τα τριχοθυλάκια αυτά δεν επηρεάζονται από τα κοινά αίτια τριχόπτωσης και για αυτό το λόγο τα τριχοθυλάκια αυτά μένουν για πάντα στη θέση τους.

ΜΥΘΟΣ 2: Η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες καθώς και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αυτή η άποψη αποτελεί μύθο καθώς η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες και οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής μας ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την μοναδική λύση.

ΜΥΘΟΣ 3: Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής.

Υπάρχουν και άλλες περιοχές πέραν του τριχωτού της κεφαλής που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μεταμόσχευση. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η μεταμόσχευση στα φρύδια μια ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος. Καλοσχηματισμένα και πυκνά φρύδια προσδίδουν έναν αέρα ανανέωσης στο πρόσωπο μας.

Επιπλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση και στα γένια η οποία βοηθάει να καλυφθούν μικροατέλειες και κενά που παρατηρούνται στα γένια πολλών ανδρών. Με την μέθοδο FUE αντιμετωπίζεται η απώλεια τριχών, βελτιώνεται το σχήμα και ενισχύεται η πυκνότητα σε παρειές, μουστάκι και πηγούνι.

ΜΥΘΟΣ 4: Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί αναμφίβολα ένα χειρουργείο αλλά ελάχιστα επεμβατικό και ανώδυνο. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο γιατρός εφαρμόζει τοπική αναισθησία στα σημεία εξαγωγής και τοποθέτησης των τριχοθυλακίων. Ο ασθενής επομένως δεν νιώθει κανένα πόνο κατά την διάρκεια της επέμβασης. Μετά το τέλος της μεταμόσχευσης δίνονται αναλυτικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής και ήπια παυσίπονα για τις πρώτες ημέρες.

 

Τα ιατρεία μεταμόσχευσης μαλλιών DR FIGURA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται κοντά σας για να σας λύσουν κάθε απορία σχετικά με την διαδικασία της μεταμόσχευσης. Στο ιατρείο μας θα δείτε φωτογραφίες πριν και μετά και θα ενημερωθείτε για το κόστος της μεταμόσχευσης.


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)