Νέα

Τριχόπτωση θεραπεία και αντιμετώπιση

Τριχόπτωση: θεραπεία και αντιμετώπιση! Το ποσοστό μιλάει από μόνο του! 50% των ανδρών υποφέρει από τριχόπτωση μέχρι την ηλικία των 50, με την ανδρογενετική αλωπεκία να αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή της.

Όχι ότι η τριχόπτωση αφήνει ανέγγιχτες τις γυναίκες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, 40% των γυναικών έχει ορατή απώλεια μαλλιών μέχρι την ηλικία των 40.

Βέβαια, στη γυναικεία περίπτωση η τριχόπτωση είναι διάχυτη. Δεν εντοπίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως στους άνδρες, στους οποίους συνήθως η αραίωση ξεκινά από τους κροτάφους. Επεκτείνεται στη μετωπιαία γραμμή και γίνεται πλέον εμφανής στην κορυφή του κεφαλιού με την εμφάνιση της φαλάκρας.

Ποιο λόγοι προκαλούν την τριχόπτωση;

Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί. Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, στην κακή διατροφή ή σε υπερβολικό άγχος. Στους άντρες, η κληρονομικότητα δείχνει να παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνιση της τριχόπτωσης.

Ανεξαρτήτως αιτίας, το σοβαρότερο ερώτημα που απασχολεί και τα δύο φύλα είναι: “και τώρα πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;”

Η θεραπευτική αντιμετώπιση εξαρτάται από το είδος της τριχόπτωσης, από την κατάσταση των τριχοθυλακίων, αλλά και από το μέγεθος του προβλήματος. Για να εκτιμήσει το βαθμό της τριχόπτωσης, συνήθως ο γιατρός θα σας παραπέμψει σε τριχοσκόπηση, που πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με το φωτοτριχοριζόγραμμα και θα διαμορφώσει για σας το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, που ενδέχεται να αποτελείται κι από συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο συνηθισμένοι τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης είναι οι παρακάτω:

Φαρμακευτική αγωγή κατά της τριχόπτωσης:

Διάφορες ουσίες, όπως οι μινοξιδίλη, φιναστερίδη και ντουταστερίδη για την ανδρική τριχόπτωση και οι σπιρονολακτόνη και σιμετιδίνη για τη γυναικεία αλωπεκία μπορούν να χορηγηθούν τοπικά ή από το στόμα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι τα αποτελέσματα της διαρκούν συνήθως όσο και η θεραπεία.

Hair Energy:

Ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία με μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας που αναχαιτίζει την τριχόπτωση, με όπλο τη θεραπευτική δύναμη του φωτός. Η φωτοδυναμική, που αποδεδειγμένα αυξάνει την αιματική κυκλοφορία και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών.Όταν συνδυαστεί με μια ειδική αμπούλα που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην παύση της τριχόπτωσης και στην αναδημιουργία τριχών.

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία:

Η έγχυση φαρμακευτικών και μη σκευασμάτων (βιταμινών, αυξητικών παραγόντων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και άλλων δραστικών συστατικών) στο τριχωτό της κεφαλής κάνει θαύματα στην ενδυνάμωση και την επανέκφυση τριχών όταν η αλωπεκία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Πρόκειται για μια ενέσιμη, μη επεμβατική μέθοδος χωρίς αντενδείξεις, που μειώνει την τριχόπτωση από τις πρώτες κι όλας συνεδρίες, παρότι απαιτείται μια σειρά από επαναλήψεις για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία:

Η δημοφιλής μέθοδος PRP, που κερδίζει διαρκώς έδαφος στον τομέα της αντιγήρανσης, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στον αγώνα κατά της τριχόπτωσης. Ονομάζεται έτσι, γιατί βασίζεται σε υλικό που λαμβάνουμε από τον ίδιο τον ασθενή (αυτόλογο,). Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απόρριψης του υλικού από τον οργανισμό. Ειδικότερα, το πλάσμα του ασθενούς, που προκύπτει από τη φυγοκέντρηση του αίματος μετά από μια απλή αιμοληψία, είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια κι αυξητικούς παράγοντες, που ενδυναμώνουν τον θύλακα της τρίχας και βοηθούν στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας.

Μεταμόσχευση μαλλιών:

Η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει οριστικά την τριχόπτωση (ιδιαίτερα την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή αλλιώς φαλάκρα,). Χαρίζει ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα που διατηρείται εφ’ όρου ζωής. Γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν απαιτεί νοσηλεία, και διαρκώς εξελίσσεται: για του λόγου το αληθές, η νέα μέθοδος FUE, που τείνει να αντικαταστήσει τη μέθοδο FUT, δεν αφήνει ουλές και σημάδια, αφού βασίζεται στη μεμονωμένη εξαγωγή και μεταφορά τριχοθυλακίων (ένα προς ένα) από μια περιοχή σταθερής τριχοφυΐας (συνήθως από το πίσω μέρος ή από τα πλαϊνά του τριχωτού) στην περιοχή με αραίωση.

Μάθετε περισσότερα:

Είναι η μεταμόσχευση η μόνη λύση στην τριχόπτωση;

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την αλωπεκία


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)