Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: όλα όσα πρέπει να ξέρεις – πόσο κοστίζει

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μόνη λύση στην αραίωση και την αλωπεκία, που ταλαιπωρεί έναν στους δύο άντρες και μία στις τέσσερις γυναίκες παγκοσμίως.

Τι πρέπει να γνωρίζετε, αν σκέφτεστε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στον ανδρικό πληθυσμό

Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες του International Society of Hair Restoration Surgery, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 240% από το 2010 ως το 2021. Καθόλου τυχαίο, αφού η διαδικασία έχει γίνει λιγότερο επεμβατική, λιγότερο επώδυνη και με 100% εγγυημένα φυσικό αποτέλεσμα. Η καινούργια τεχνική FUE, τείνει να αντικαταστήσει την παλιότερη μέθοδο FUT.

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να γίνει με δύο τρόπους

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που γίνεται με τοπική αναισθησία, πραγματοποιείται εξαγωγή των τριχοθυλακίων από περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας (δότρια περιοχή). Έπειτα γίνεται επαναφύτευση αυτών στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα (λήπτρια περιοχή.) Το κάθε τριχοθυλάκιο μπορεί να παράγει έως 4 τρίχες. Η εξαγωγή των θυλάκων μπορεί να γίνει μαζικά ή μεμονωμένα. Με τη μέθοδο FUT, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται μαζικά με την ολική αφαίρεση μιας λωρίδας δέρματος. Το βασικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι περιλαμβάνει ράμματα κι ότι αφήνει μια τομή στη δότρια περιοχή, που μπορεί να είναι ορατή.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πιο προηγμένη από ποτέ

Με τη μέθοδο FUE, η αντιαισθητική ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι πια παρελθόν! Η τεχνική εξαγωγής ωοθυλακικής μονάδας (FUE) χρησιμοποιεί ένα ειδικό λεπτό εργαλείο που μοιάζει με στυλό για την εξαγωγή και στη συνέχεια τη μεταμόσχευση κάθε θυλάκου ξεχωριστά – ένα προς ένα. Η διαδικασία κρατάει περισσότερο χρόνο από τη μέθοδο FUT (έως και 8 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων) αλλά και η μετεγχειρητική διαδικασία είναι ευκολότερη και η πιθανότητα λοίμωξης μειωμένη, συγκριτικά με παλιότερες μεθόδους.

 Η απώλεια τριχών που υπερβαίνει τις 50-100 καθημερινά θεωρείται τριχόπτωση

Και όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί, τόσο μεγαλύτερο το περιθώριο παρέμβασης. Μια μεγάλη επιφάνεια ανδρογενετικής αλωπεκίας (φαλάκρα) απαιτεί και μεγαλύτερο αριθμό τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, το σημείο του τριχωτού δηλαδή που θα παρέχει το μόσχευμα. Οπότε όσο νωρίτερα διαγνωστεί το πρόβλημα, τόσο καλύτερα μπορεί και να αντιμετωπιστεί.

Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι, ιδανικοί για μεταμόσχευση μαλλιών

Η αφαίρεση των θυλάκων με σκοπό την επαναφύτευσή τους στην περιοχή αραίωσης γίνεται συνήθως από το πίσω και πλαϊνό μέρος του κεφαλιού. Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνες οι περιοχές εμφανίζουν μια αντίσταση στη διυδροτεστοστερόνη (DHT,) την ορμόνη που ευθύνεται για την τριχόπτωση. Οπότε η ύπαρξη περιοχής με μόνιμη τριχοφυΐα είναι σημαντικός παράγοντας σε μια μεταμόσχευση μαλλιών. Όσο πιο αξιοποιήσιμη είναι η δότρια περιοχή που θα παρέχει το μόσχευμα, τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια (αραίωσης ή αλωπεκίας) θα μπορεί να καλύψει.

Η τριχόπτωση λίγο καιρό μετά την επέμβαση θεωρείται φυσιολογική

Οι μεταμοσχευμένες τρίχες που οδηγούνται σε απόπτωση ένα μήνα περίπου μετά την επέμβαση δεν πρέπει να ανησυχούν τον ασθενή. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία (διάρκειας 1-2 μηνών) που ονομάζεται “shock loss”.  Τα τριχοθυλάκια παραμένουν ζωντανά και εξακολουθούν να αναπτύσσουν νέες τρίχες.

Το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί αλλά είναι μόνιμο

Σε δέκα εβδομάδες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τα μεταμοσχευμένα μαλλιά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό έναν χρόνο περίπου μετά την επέμβαση. Τα νέα τριχοθυλάκια, όμως, δεν πέφτουν ποτέ, αφού προήλθαν από περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας. Δηλαδή, η μεταμόσχευση μαλλιών δίνει ένα μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα!

Το κόστος κυμαίνεται, αλλά αξίζει

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από την έκταση της αλωπεκίας, άρα από τον αριθμό των τριχών που θα χρησιμοποιηθούν για εμφύτευση, από τη χρονική διάρκεια της επέμβασης κι από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.

Η αξιολόγηση του προβλήματος από το καταρτισμένο προσωπικό των Figura είναι δωρεάν! Ενωμερωθείτε για την περίπτωσή σας και κερδίστε την προσφορά μας: 2300 τριχοθυλάκια – 8000 τρίχες με 2000 ευρώ!

 

Διαβάστε περισσότερα:

Μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την αλωπεκία

Τριχόπτωση και άγχος


    Διάβασα και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου της εταιρείας (*Απαιτείται)